asd
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
30.7 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Άκρως ενημερωτική, με θέματα που αφορούν τα ξενοδοχεία, η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Πρέπει να διαβάσετε

Την Τρίτη 30.05.2023, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων πραγματοποίησε με επιτυχία, υβριδικά, την Ολομέλεια μηνός Μαΐου, στο ξενοδοχείο “WYNDHAM GRAND CRETE MIRABELLO BAY” στον Άγιο Νικόλαο.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια:

Ο κ. Γιάννη Κουντούρη, Παρουσίασε την εταιρεία UP HELLAS, μέλος του Γαλλικού πολυεθνικού ομίλου Up Group, σχεδιάζει και υλοποιεί digital-first αφορολόγητα εταιρικά προνόμια (κάρτες σίτισης, Δώρα, fitness, Τουρισμός), που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και παράλληλα να μειώσουν το κόστος.

Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Εθελοντισμού & Επιχειρηματικότητας Ρεθύμνου παρευρέθηκε στην εκδήλωση για ένα σύντομο χαιρετισμό και έκανε ενημέρωση για το τριήμερο δράσεων με την ονομασία «Ημέρες Ποδηλάτου Ρεθύμνου 2023», που διοργανώνει για 2η χρονιά φέτος ο Δήμος Ρεθύμνης, 1 – 3 Ιουνίου 2023.

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Καλαϊτζιδάκη Δημήτριο με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις (νομοθετικές και καλές πρακτικές) σχετικά με την παράθεση ελαιόλαδου στα ξενοδοχεία και εστίαση.

Στη συνέχεια η κ. Σημαντηράκη Βανέσα, Διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου και ο κ. Τζάβλας Γιάννης, Διευθυντής των ΙΕΚ Αγίου Νικολάου αφού ευχαρίστησαν για την πρόσκληση μίλησαν για τα σοβαρά προβλήματα των τουριστικών σχολών που δεν έχουν λυθεί και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Σπυριδάκης Γιάννης, πρόεδρος ΕΟΣ Λασιθίου, ενημέρωσε ότι ανατέθηκε φέτος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης στον Ελληνικό ορειβατικό Σύλλογο  Λασιθίου που εδρεύει στον Αγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου  η διοργάνωση της 81ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης  στο ορειβατικό Καταφύγιο  του συλλόγου στο Λιμνάκαρο  στην Δίκτη στις 22-23 Ιουλίου . Τόνισε ότι η Πανελλήνια αυτή γιορτή θα προσελκύσει πλήθος ορειβατών από όλη την Ελλάδα και θα προβάλλει τις άγνωστες φυσικές ομορφιές της ενδοχώρας του νησιού μας, αναδεικνύοντας το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Καθώς όμως ο Σύλλογος δεν έχει πόρους για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της διοργάνωσης αιτούνται την όποια οικονομική βοήθεια ώστε να φέρουν σε πέρας και με επιτυχία αυτή την μεγάλη διοργάνωση.

Έπειτα, ο κ. Turhan Celik, General Manager του γραφείου Anex Τour Greece, ενημέρωσε για τις εξελίξεις της τουριστικής σεζόν 2023 και την χαρακτήρισε μια καλή σεζόν.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος και την εξέλιξη της σεζόν που όπως αναφέρθηκε από αρκετά μέλη, την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε παρατηρείται μια πτώση στην ροή των κρατήσεων και θέτει όλους σε κατάσταση ετοιμότητας.

Τέλος, το ΔΣ του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων δια μέσω του προέδρου του Γεώργιου Σφακιανάκη, ευχαρίστησε την Zeus International για την άριστη φιλοξενία.

Τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους πολυτελείς ανακαινισμένους χώρους του εμβληματικού  ξενοδοχείου και να απολαύσουν την θαυμάσια θέα και ατμόσφαιρα που προσφέρει απλόχερα ο κοσμοπολίτικος κόλπος του Μιραμπέλλου. Η βραδιά έκλεισε με ένα θαυμάσιο δείπνο στο εξαιρετικό a la carte Εστιατόριο Ελιά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα