Ακριβότερο κατά 15% περίπου θα είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Logistics, Νεκτάριο Κανακαράκη, το εορταστικό τραπέζι για τέσσερα άτομα για φέτος θα κοστίσει περίπου 176 ευρώ, ενώ για τα αντίστοιχα άτομα πέρυσι κόστισε 150 ευρώ.
«Το κόστος εξαρτάται από την ποικιλία και τις επιλογές που θα κάνει ο καταναλωτής» τόνισε ο κ. Κανακαράκης, σημειώνοντας πως καθοριστικό ρόλο στο ύψος του λογαριασμού θα έχει για ακόμα μία φορά το κρέας.
Ειδικά η τιμή του μοσχαριού έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς από τα 15 ευρώ που πωλούνταν το 2024, φέτος πωλείται στα 17 με 18 ευρώ. Η γαλοπούλα παραμένει στην ίδια τιμή με πέρυσι (11-13 ευρώ/κιλό), ενώ το κοτόπουλο παραμένει σε χαμηλές τιμές και κοστίζει περίπου 3 ευρώ το κιλό. Αύξηση καταγράφεται και στην τιμή των αμνοεριφίων, που από τα 11 ευρώ που πωλούνταν το 2024, φέτος πωλούνται προς 13 – 14 ευρώ/κιλό.
Οι βασιλόπιτες κοστίζουν 12 – 14 ευρώ και οι κουραμπιέδες από 13 έως 18 ευρώ, με τις τιμές τους να είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι, όπως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
«Τσουχτερά» θα είναι τα σοκολατένια γλυκά, στα οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, που φτάνει το 20%.
Σύμφωνα με τους εμπόρους στην αγορά του Ηρακλείου υπάρχει επάρκεια τόσο σε κρέατα όσο και σε οπωροκηπευτικά.


