«Άκουσέ με»: Η θεατρική παράσταση του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» στο μικρό Κηποθέατρο

Πρέπει να διαβάσετε

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Άκουσέ με…”, 7,8,9 και 10 Ιουνίου (από Τετάρτη έως και Σάββατο), στο Μικρό Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις”, ώρα 21:00.

Άκουσέ με…!!! Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, που τα “διαφορετικά” άτομα (λόγω φύλου, εθνικότητας, φτώχειας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ψυχικής υγείας…) περιθωριοποιούνται ή απορρίπτονται από την “υγιή” μας κοινωνία… εύκολα μπορεί ν’ αλλάξουμε ρόλους και θέση σ’ αυτή την κοινωνία των διαρκών ανακατατάξεων.

Ως «άνθρωποι», με οδηγό μας την παιδεία και την τέχνη, οφείλουμε “να χτίζουμε γέφυρες και να γκρεμίζουμε φράχτες και σύνορα”, ώστε να συνειδητοποιήσουμε κάποτε ότι η “διαφορετικότητα” κάνει αυτόν τον κόσμο πιο όμορφο και πιο συναρπαστικό!

Άκουσέ με…!!! Η Θεατρική Ομάδα των Εκπαιδευτικών αυτή τη χρονιά αναζητά “αόρατους” ανθρώπους και φωτίζει στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Μέσα από προσωπικά βιώματα, σε συνδυασμό με σημαντικά κείμενα συγγραφέων αλλά και μαρτυρίες, η Ομάδα μας συνδιαλέγεται με τον ρατσισμό και τα στερεότυπα που ο καθένας και η καθεμιά μας έχει εσωτερικεύσει. Γινόμαστε οι καθρέφτες μας και παρατηρούμε τα βαρίδια που κουβαλάμε, με τα μάτια στραμμένα σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο τρυφερό, συμπεριληπτικό και προσβάσιμο. Γιατί, όπως είπε και ο συγγραφέας Χρόνης Μίσιος, “Επανάσταση σήμερα είναι η διατήρηση της τρυφερότητας”…

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κεφάλα, με μικρά δρώμενα που ρίχνουν φως σε ιστορίες ανθρώπων που θέλουν να τους ακούσουμε.

Μια σημαντική, καινοτόμα πρωτοβουλία της Θεατρικής Ομάδας, για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση στο Ηράκλειο, αποτελεί η παράλληλη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στις τρεις από τις τέσσερις ημέρες των παραστάσεων (7, 8 & 10 Ιουνίου)

*Είσοδος: 5 ευρώ.

*Για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ Ελεύθερη είσοδος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Αλεξιάδου Σοφία

Δαμιανάκη Λία

Δασκαλάκη Βαγγελιώ

Κασαπάκη Στέλα

Καστρινάκης Γιάννης

Κατούφα Βούλα

Κατσιρντάκη Κατερίνα

Μαράκη Ελένη

Ρηγούτσου Λύδια

Ρώσση Βασιλίνα

Σίσκου Νατάσα

Στυλιανουδάκη Ελένη

Συλλιγαρδάκη Μαρία

Τορνεσάκης Γιάννης

Τόσκας Γιάννης

Τριανταφυλλάκη Χρύσα

Τσικαλάκη Σοφία

Φραγκομιχελάκη Χριστίνα

Χαριτάκι Χρύσα

Χατζημηνάς Οδυσσέας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα

Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς

Μουσική επιμέλεια: Βαγγελιώ Δασκαλάκη

Στον ήχο μουσικής: Θανάσης Πασσίσης

Απόδοση στην Ε.Ν.Γ.: Ειρήνη Κατσαμπή

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα