Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις ο Δήμος Γόρτυνας στη Μεσαρά ήταν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Πόσο μάλλον τώρα που άλλος δήμαρχος αρχικά εκλέχτηκε κι άλλος δήμαρχος τελικά διοικεί μετά από ενστάσεις και δικαστικές διαμάχες.

Πάνω από ένα χρόνο μετά όμως, θα περίμενε κάποιος ότι τα προβλήματα θα είχαν τελειώσει μαζί με τις εντάσεις.

Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, όμως, είχε άλλη άποψη, αφού στη διάρκεια δημοπράτησης του νέου κλειστού στο Ασημί έγινε πρωταγωνιστής σε μια μάλλον άνευ λόγου διαμάχη με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Τσικνάκη.

Κι αν το θέμα σταματούσε εκεί, ίσως και η ένταση να ήταν οριακά αποδεκτή, αν και πάλι θα υπήρχαν ζητήματα. Η πίκρα από την ήττα δεν έχει φύγει ακόμα. Οι αλλαγές ακόμα και μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου μπορεί να μην ήταν εκείνες που περίμενε ο πρώην δήμαρχος. Το να έχει περάσει όμως σχεδόν μια εβδομάδα και η Κρήτη να συζητά το «φαινόμενο» Γόρτυνα για τους καβγάδες που συμβαίνουν στην περιοχή, δεν τιμά κανένα και μάλλον εκεί στο νότο πρέπει να βρουν μια χρυσή τομή.

Στο μεταξύ … σχεδόν κανείς δεν θυμάται πως όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια υπογραφής ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα στην περιοχή με την παρουσία του επίσης Μεσαρίτη (αλλά από δίπλα δήμο) Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Γόρτυνας θα μπορούσε ακόμα να «μιλά» για την αναβάθμιση της περιοχής. Προς το παρών ακόμα «μιλούν» οι καβγάδες.