Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής

Πρέπει να διαβάσετε

Στην προσφιλή οδό της προκλητικότητας κατέφυγε και πάλι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση Ερντογάν για πλου του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν ανοιχτά της Τουρκίας, αντίθετα με τις διαρροές για κίνησή του σε περιοχή που θα προκαλούσε κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μετά το Καστελόριζο θυμήθηκε την Μικρασιατική Καταστροφή καλώντας προκλητικά την Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία».

Οι αναφορές Ακάρ έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να αναφέρεται στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – «Μεγάλη Νίκη» για την Τουρκία – λέγοντας αρχικά ότι με αυτήν «μπήκε τέλος στην άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα».

Στη συνέχεια και ανεβάζοντας τους τόνους ο Χουλουσί Ακαρ απευθυνόμενος στην Ελλάδα την κάλεσε να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάνοντας ξανά το «άσπρο-μαύρο» υποστήριξε ότι είναι η Τουρκία που καλεί σε διάλογο και Έλληνες πολτικοί που χρησιμοποιούν προκλητικούς τόνους σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Φρόντισε, ωστόσο, να συμπληρώσει πως «ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα