Αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης από την πλευρά της αναισθησιολόγου – Α. Σπανάκη: «Ουδέποτε στο παρελθόν ετέθη σε διαθεσιμότητα»

Πρέπει να διαβάσετε

Αίτηση αναίρεσης, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της αναισθησιολόγου, η οποία κρίθηκε την περασμένη Δευτέρα ένοχη για το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, πριν από 8 χρόνια. “Ουσιαστικά αμφισβητούμε το σκεπτικό σε σχέση με την απόδοση ευθύνης ως προς το θάνατο του παιδιού” ανέφερε στην Τηλεόραση CRETA η δικηγόρος της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Παράλληλα, η κ. Σπανάκη τόνισε πως “ουδέποτε η αναισθησιολόγος ετέθη σε διαθεσιμότητα, διότι ούτε το Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο συνέδεσε την οποιαδήποτε αμελή συμπεριφορά με το θάνατο του παιδιού. Έμαθα ότι διαδόθηκε δημοσίως ότι είχε παυθεί για μια διετία. Αυτό είναι ψευδές.”

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη της περασμένης Δευτέρας, η οποία διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, στην κατηγορούμενη επεβλήθη ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Την ενοχή της είχε προτείνει και η Εισαγγελέας. Της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυικώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα