Αισιόδοξος εμφανίστηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης για την πορεία του τουρισμού στην Κρήτη.

Ο κ. Ζερβάκης ανέφερε πως τα Σαββατοκύριακα στη Σητεία, υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. «Έχουμε κόσμο που έρχεται από όλα τα μέρη της Κρήτης, όμως ο τουρισμός δεν έχει ξεκινήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τον οποιοδήποτε. Θεωρούμε ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να έρθουν στην περιοχή, να περιηγηθούν στις περιοχές και να γευτούν τα πραγματικά παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης». 

Τόνισε δε, ότι υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να βγει έξω και να εκτονώσει την πίεση της πανδημίας. «Υπάρχει η ανάγκη να βγει έξω, να δει φίλους και να κάνει μια εκδρομή». 

O δήμαρχος Σητείας ανέφερε πως το κέρδος που αποκομίζει ο επισκέπτης είναι πολλαπλό. «Η φιλοξενία είναι τέτοια που δίνει στον άλλο το συναίσθημα της οικειότητας, ενός τόπου που αγκαλιάζεται από το ντόπιο. Θεωρώ ότι η ωφέλεια, η ψυχική που μπορεί να έχει ένας επισκέπτης είναι τέτοια που εντυπώσεις μένουν χαραγμένες για πολύ καιρό στη μνήμη». 

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, τα πράγματα στη Σητεία όμως είναι ακόμη λίγο μουδιασμένα. «Στα ξενοδοχεία της πόλης είναι ακόμη λίγο περιορισμένα τα πράγματα. Υπάρχει όμως επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα. Έχει αλλάξει και η χωροθέτηση των καταστημάτων οπότε είναι διαφορετική η εικόνα».