Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα «πάγωμα» εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων και της διασποράς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα δουλέψει ο τουρισμός. «Είναι ένα 20ήμερο που έχουμε σκεφτεί ότι 2 χιλ. επιχειρήσεις μπορούμε να λειτουργήσουμε για να βγάλουμε τα σπασμένα και αντέξουμε ενόψει του καλοκαιριού ή ενόψει μιας άλλης εναλλακτικής πρότασης. Περιμένουμε καλύτερα τα δεδομένα σε προκρατήσεις, βέβαια η βραχυχρόνια μίσθωση δείχνει τα δόντια της και εδώ, διαβάζουμε για 100% πληρότητες».

Μάλιστα, ο κ. Τάσσιος επεσήμανε ότι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα παίζουν μεγάλο ρόλο. «Θεωρείται ότι μπορείς να μείνεις σπίτι για να είσαι πιο ασφαλής αλλά κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει αυτό γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται, τα ξενοδοχεία τηρούν απόλυτα τα μέτρα αλλά και ο επισιτισμός με αποτέλεσμα να είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον. Επίσης το ότι δεν κάναμε lockdown είναι στα θετικά της χώρας, μιλάω τουριστικά πάντα. Σήμερα αν μπεις σε ένα αεροπλάνο από Βιέννη στο Ηράκλειο μπαίνεις με ένα απλό PLF και πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ στη χώρα σου πρέπει να είσαι σπίτι σου».

Κλείνοντας, ο κ. Τάσσιος αναφέρθηκε στα μηνύματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής για το 2022, λέγοντας πως και από επαφές που είχε ο ίδιος στην έκθεση του Λονδίνου, η χώρα μας… «πουλάει». «Σε όλα τα μήκη και πλάτη, όχι μόνο στην Κρήτη, προφανώς και στο νησί πουλάμε. Όλα αυτά, χάρη στην καλή υγειονομική κατάσταση της χώρας το καλοκαίρι, με ελάχιστα προβλήματα και την εξαιρετική φιλοξενία που είχε ο Έλληνας στον ξένο και θα πουλήσει το επόμενο καλοκαίρι αν παραμένουμε σε αυτά τα δεδομένα της πανδημίας. Tότε από τον Απρίλιο και μετά θα μιλάμε για μια καλή χρονιά, γιατί ο κόσμος είναι πιεσμένος θέλει να ταξιδέψει, βέβαια να μη ξεχνάμε ότι η Μεσόγειος θα είναι απόλυτα στον ανταγωνισμό, άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».