Έντονο φαίνεται να είναι το παρασκήνιο που αφορά την αλλαγή καθηκόντων του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Παιδείας στον Δήμο Ηρακλείου Νίκο Αγγελάκη, ο οποίος ζήτησε την ανεξαρτητοποίηση του από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, αν και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και δύο αντιδημαρχίες αμισθί. 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη, είχε δεχθεί τα νέα του καθήκοντα «στο όνομα της ενότητας της παράταξης γνωρίζοντας ότι υποβαθμίζεται».

«Σήμερα το πρωί, στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, εξέφρασα αυτές τις απόψεις, που ήταν ήδη γνωστές και αμέσως μετά με πήρε τηλέφωνο ο Δήμαρχος λέγοντάς μου ότι προσβάλλω τη δημοτική ομάδα και σε 20 λεπτά να στείλω email ζητώντας συγγνώμη ειδάλλως δεν έχουμε λόγους να συνεργαζόμαστε» υποστήριξε ο κ. Αγγελάκης μιλώντας στο Creta24. 

Τελικά, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο ίδιος, το email που απέστειλε έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του. «Για μένα ήταν βάναυση προσβολή. Φεύγω για λόγους αξιοπρέπειας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης.

Πηγές από τη Λότζια, υποστηρίζουν πως στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την πορεία τους μέχρι τώρα και τους διευκρίνισε πως οι αλλαγές δεν γίνονται επειδή είναι δυσαρεστημένος, αλλά για να «ανακατέψει την τράπουλα».

Ρώτησε μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρχει αντίρρηση και τότε ο κ. Αγγελάκης, πήρε το λόγο και με «άσχημο τρόπο», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη Λότζια, είπε πως γίνεται προσπάθεια υποβάθμισής του αποχωρώντας μάλιστα από τη διαδικτυακή συνομιλία. «Δεν δέχομαι εκβιασμούς» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινος.

Με αυτά τα δεδομένα, πρόεδρος στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Λεμονή και αντιδήμαρχος παιδείας, φαίνεται να έχει κλειδώσει η Στέλλα Αρχοντάκη.