Στους δρόμους βγαίνουν οι μελισσοκόμοι της Κρήτης, ζητώντας μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στη Μαρία Μπινιχάκη, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης Κωνσταντίνος Λεονταράκης, πρόκειται για παγκρήτια κινητοποίηση «και οι λόγοι είναι η πλήρης αδιαφορία και κοροϊδία απέναντι σε εμάς για την αποζημίωση του κορωνοϊού την οποία την ακούμε από τον Οκτώβρη και πολύ πρόσφατα από τον κ. Λιβανό, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. Και αποφασίσαμε ομόφωνα να κατέβουμε σε μηχανοκίνητη πορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταράκη, σε τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, είχαν λάβει δεσμεύσεις για οικονομική ενίσχυση των παραγωγών μελιού, ωστόσο μέχρι και σήμερα, οι δεσμεύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον κ. Λιβανό είχαμε πάρει μια δέσμευση της τάξεως του 5.600 για τους παραγωγούς όλη της Ελλάδας και έκτοτε δεν έχουμε νέα ενημέρωση. Δεν βλέπουμε την πολιτεία να ανταποκρίνεται και είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης απ’ότι διαπιστώνουμε και αυτός είναι ο κύριος λόγος διαμαρτυρίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκη.

Ο κορωνοϊός έχει μειώσει δραματικά τη διάθεση του κρητικού μελιού στην εστίαση και στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον κ. Λεονταράκη.