Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού ζητάει η πανελλήνια ομοσπονδία κατηγορώντας την κυβέρνηση για κωλυσιεργία.

«Για 1,5 μήνα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης ενημερώνεται και δεν μας έχει δώσει απάντηση στα αιτήματά μας. Το πρόβλημα όμως είναι γνωστό και οι εργαζόμενοι θέλουν απαντήσεις γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου.

Η Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού ζητάει μεταξύ άλλων την κάλυψη όλων των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις, την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο σε αναστολή σύμβασης και τη ρύθμιση των 50 ενσήμων για εργαζόμενους που θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 534 ευρώ. Δεν αντέχουμε άλλο και ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει στοχευμένα μέτρα στήριξης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χότζογλου περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό από 80.000 επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή για περίπου ένα χρόνο, λαμβάνοντας 534 ευρώ. Η Ομοσπονδία τουρισμού και επισιτισμού ζητάει από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση να μεριμνήσει για εργαζόμενους που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ όπως είναι οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.