Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
8.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αφιέρωμα στη Νάντια Βαλαβάνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πρέπει να διαβάσετε

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην πολιτικό και συγγραφέα Νάντια Βαλαβάνη διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Δουλγεράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις 19:00 στην Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο δημοτικό κτίριο της Ανδρόγεω.

 

Οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις της εκδήλωσης θα τιμήσουν την διαδρομή και την προσφορά της Νάντιας Βαλαβάνη στα κοινά, τη λογοτεχνία και τους κοινωνικούς αγώνες, και στοχεύουν να αναδείξουν την πολύπλευρη προσωπικότητα της.

Για την Νάντια Βαλαβάνη θα μιλήσουν η δικηγόρος Βούλα Επιτροπάκη και η φιλόλογος Μαρία Φραγκιαδάκη, και θα παρέμβουν η αδελφή της κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Τερέζα Βαλαβάνη καθώς και φίλες της από την εποχή της δικτατορίας και συγκεκριμένα η παιδίατρος-εντατικολόγος και τ.Διευθύντρια ΕΣΥ Μαρία Ταμιωλάκη, η αιματολόγος-ογκολόγος Διευθύντρια Αιματολογικής-Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan General Μαίρη Βασιλάκη και η Σύμβουλος Επικρατείας τ.ε. Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

 

Την εκδήλωση, η οποία αποτελεί μια ευκαιρία να τιμηθεί η γυναικεία δυναμική παρουσία στη σύγχρονη ιστορία, θα ντύσουν μουσικά ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο και η Μαριέλλα Βιτώρου στο τραγούδι.

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα