Αφγανιστάν: Τέλος τα πάρκα για τις γυναίκες – Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν νέους περιορισμούς

Γέλια μικρών παιδιών και χαρούμενες φωνές γεμίζουν τα πάρκα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, εκεί όπου οι στιγμές ευχαρίστησης είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Οι μπαμπάδες κάθονται μαζί τους στις βόλτες ή τα κοιτάζουν τραβώντας φωτογραφίες, αλλά οι μητέρες στερούνται τώρα το δικαίωμα να μοιραστούν τέτοιες αναμνήσεις με τα παιδιά τους. Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να επισκέπτονται πάρκα (λούνα παρκ και παιδότοπους) στην Καμπούλ!

Το πιο κοντινό στο πάρκο σημείο που μπορούν να φτάσουν οι γυναίκες είναι ένα εστιατόριο με θέα σε αυτό. Οι γυναίκες αποκλείστηκαν επίσης πρόσφατα από τις πισίνες και τα γυμναστήρια στην πρωτεύουσα. Αναμένεται ότι οι απαγορεύσεις αυτές θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Οι άνδρες εξακολουθούν να μπορούν να πηγαίνουν βόλτες, αλλά καθώς οι Ταλιμπάν περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, οι Αφγανές φοβούνται τι μπορεί να ακολουθήσει. Για πολλά κορίτσια από το Αφγανιστάν δεν έχει να κάνει με την κλίμακα των επιπτώσεων, αλλά με τον συμβολισμό της κίνησης και με το τι αποκαλύπτει για τις προθέσεις των Ταλιμπάν από τότε που κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Κάθε μέρα, ως κορίτσια στο Αφγανιστάν, ξυπνάμε με νέους περιορισμούς. Είναι σαν να καθόμαστε και να περιμένουμε τον επόμενο“, λέει μια φοιτήτρια. “Ήμουν τυχερή που τελείωσα το γυμνάσιο πριν έρθουν οι Ταλιμπάν. Αλλά τώρα φοβάμαι ότι μπορεί να κλείσουν και τα πανεπιστήμια για τις γυναίκες. Τα όνειρά μου θα τελειώσουν“.

Πρόσφατα έδωσε τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και με απογοήτευση διαπίστωσε ότι το αντικείμενο που ήθελε να σπουδάσει – δημοσιογραφία – δεν ήταν πλέον διαθέσιμο για τις γυναίκες, μέρος άλλης μιας  σειράς περιορισμών που επέβαλαν πρόσφατα οι Ταλιμπάν.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα