Αφγανιστάν: Nεκροί από έκρηξη κοντά στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας

Δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν και 11 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ και πρόσθεσε, ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τους ένοπλους φρουρούς ασφαλείας, καθώς πλησίαζε στην πύλη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας, προτού φθάσει στον στόχο του, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από (Ταλιμπάν) φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας…», δήλωσε στο Reuters ο Μαουλάουι Σαμπίρ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται έναν κάτοικο της Καμπούλ, οι δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς την πρεσβεία.

https://twitter.com/Naba_Kumar_Ray/status/1566714789052973057

Πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον στόχο της έκρηξης. Κάποιες πηγές επικαλούνται έναν αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από την πρεσβεία καθώς Αφγανοί ανέμεναν στη σειρά για να πάρουν βίζα.

Και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι υπήρξαν και τραυματίες ανάμεσα σε Αφγανούς πολίτες.

«Δύο συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον της πρεσβείας μας. Υπάρχουν και θύματα ανάμεσα στους αφγανούς πολίτες», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Η πρεσβεία βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες ερευνούν», προστίθεται.

Η ταυτότητα των ρώσων που έπεσαν θύματα δεν είναι σαφής. Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ένας διπλωμάτης και ένας φρουρός ασφαλείας της πρεσβείας τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η Νταρουλαμάν, μια συνοικία της δυτικής Καμπούλ, έχει δεχτεί πολλές φορές επιθέσεις στο παρελθόν.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η Ρωσία είναι μια από τις λιγοστές χώρες που έχουν διατηρήσει πρεσβεία στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πριν από πάνω από ένα χρόνο.

Παρότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους σχετικά με μια συμφωνία για την προμήθεια βενζίνης και άλλων αγαθών.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα