Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Κατέθεσε σε στέλεχος της Α.Π.Α. ο 26χρονος πιλότος

Πρέπει να διαβάσετε

Κατάθεση στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει την προανάκριση για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο έδωσε σήμερα το πρωί ο αλλοδαπός πιλότος που διασώθηκε από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους. Ο 26χρονος από τη Νότια Αφρική κατέθεσε σε στέλεχος της Α.Π.Α που ήρθε στο Ηράκλειο γι’ αυτό το σκοπό και έχει αναλάβει την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι η κατάθεση δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 26χρονος είχε στην πρώτη του κατάθεση στους λιμενικούς αναφερθεί σε μηχανική βλάβη του αεροσκάφους. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης,  αναχώρησε σήμερα από το Ηράκλειο. Ωστόσο, στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου παραμένει ακόμα το δεύτερο μονοκινητήριο που είχε έρθει στον ΚΑΗΚ από το Μαυροβούνιο και επρόκειτο να αναχωρήσει  αλλά οι δυσάρεστες εξελίξεις το καθήλωσαν στο έδαφος.

Άγνωστο παραμένει πότε θα έρθει για την ανέλκυση του βυθισμένου αεροσκάφους η αρμόδια Υπηρεσία. Το σχετικό αίτημα έχει παραληφθεί και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση μετά τις 2 Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα