Μητσοτάκης από την Οιχαλία: «Αυτό είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα» – Επίσκεψη σε υπερσύγχρονη υδροπονική μονάδα ντομάτας

Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Μεσσηνίας ήταν το Οικοτροφείο τύπου Α4 για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, το μοναδικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του οικοτροφείου και συνομίλησε με το προσωπικό για ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας του νομού, Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Μητσοτάκης από την Οιχαλία: «Αυτό είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα»

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηε τη νέα υπερσύγχρονη υδροπονική θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής ντομάτας, που κατασκευάζεται στον Δήμο Οιχαλίας.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε αρχικά πεντάλεπτη παρουσίαση από τον Δημήτρη Μπαλτάκο, υπεύθυνο της επιχείρησης, ο οποίος, μέσα από βίντεο και αναλυτική ενημέρωση, παρουσίασε την πορεία της επένδυσης, τη σύγχρονη τεχνολογία που αξιοποιείται, καθώς και τον σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενεργειακή αυτονομία των εγκαταστάσεων, στις νέες θέσεις εργασίας και στη συμβολή της επένδυσης στην τοπική οικονομία. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η κατασκευή της μονάδας ολοκληρώνεται σε περίπου εννέα μήνες, με την παράδοσή της να αναμένεται σε δέκα ημέρες, ενώ οι πρώτες ντομάτες υπολογίζεται να παραχθούν τον Φεβρουάριο.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες επέκτασης της δραστηριότητας, με στόχο τη δημιουργία περίπου 300 θέσεων εργασίας σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της δεύτερης φάσης του.

«Αυτό είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις σε σύγχρονες θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ώστε να καλυφθούν ανάγκες της εγχώριας αγοράς, ιδιαίτερα σε προϊόντα που σήμερα εισάγονται.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία περίπου 200 θέσεων εργασίας κατά την ανάπτυξη της μονάδας, στο οικονομικό αποτύπωμα για την περιοχή και στη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκε ακόμη στις δυνατότητες διάθεσης των προϊόντων στον τουριστικό κλάδο και στις εξαγωγικές προοπτικές. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ρώτησε χαρακτηριστικά πότε θα παραχθεί η πρώτη ντομάτα, λαμβάνοντας την απάντηση ότι αυτό αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους των θερμοκηπίων, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία της μονάδας και τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην παραγωγή.

Προηγούμενο

Άγιος Μηνάς: H απόφαση για την κοπή του δέντρου, oι αντιδράσεις και η παρέμβαση της αστυνομίας

Επόμενο

«Όλοι συμμορία είναι»: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος της πολεοδομίας στην Κατερίνη με τα... φακελάκια

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης: «Όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα»

Στο εμπορικό κέντρο της Δράμας περιόδευσε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και συζήτησε με…