Δεκάδες φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας

Ιθαγενείς μίας φυλής Μαορί και περιβαλλοντική ομάδα διάσωσης συνεργάζονται για τη διάσωση των θηλαστικών

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Δεκάδες φάλαινες ξεβράστηκαν σε μια παραλία στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας, με τους διασώστες να κάνουν υπερπροσπάθεια για να επαναφέρουν στη θάλασσα μερικές από τις επιζώσες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας.

Τουλάχιστον 20 φάλαινες-πιλότοι ξεβράστηκαν κατά μήκος της ακτής Ngawi κοντά στο Ακρωτήριο Palliser, το νοτιότερο σημείο του βόρειου νησιού. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι έως και 50 φάλαινες είχαν ξεβραστεί στην ακτογραμμή κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το Radio New Zealand.

Το υπουργείο ανέφερε ότι συνεργάζεται με την τοπική φυλή «iwi» –μια φυλή Μαορί– και με το «Project Jonah», μια ομάδα που ειδικεύεται στη διάσωση προσαραγμένων φαλαινών. Μέχρι στιγμής, μόλις δύο φάλαινες έχουν επαναφερθεί με επιτυχία στη θάλασσα.

«Είναι φρικτό. Αυτές που είναι ζωντανές βρίσκονται στα τελευταία τους», δήλωσε ο Rob Bargh, κάτοικος του Ngawi, στο Radio New Zealand.

 

Προηγούμενο

Γιώργος Πιτσιλής: Εκτός ΑΑΔΕ όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

Επόμενο

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους σε στρατιωτική βάση

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα