Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Το μπρα ντε φερ και η ονομαστική ψηφοφορία
Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα προστασία δανειοληπτών και servicers και στην οποία κυριάρχησε η σκληρή κόντρα του Υπουργού Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο Υπουργός με το…καλημέρα ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία σε περισσότερα από 18 άρθρα και στις δύο διατάξεις της κυβερνητικής τροπολογίας, επιχειρώντας να μεταφέρει την πίεση στα κόμματα που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ανεπαρκή προστασία των δανειοληπτών ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται την ασυδοσία στην αγορά διαχείρισης δανείων και χαρακτήρισε την αποσυρθείσα διάταξη (άρθρο 23) απόπειρα εξόντωσης των δανειοληπτών. Το ενδιαφέρον στρέφεται πάντως στα άρθρα που θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι προτίθεται να ψηφίσει τις παρεμβάσεις για το σταθερό επιτόκιο 3% και για την αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά τα funds.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία αργά το μεσημέρι με το ενδιαφέρον των βουλευτών να είναι μεγάλο καθώς πάνω από 70 εγγράφηκαν στον κατάλογο των ομιλητών.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι είχε πολύ καιρό να δει τόσο…κόσμο η Βουλή!