Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Σπύρος Σταθούλης, με βασικό αντικείμενο τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και την πορεία των εργασιών για τη δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας στο Ηράκλειο.
Όπως ανέφερε λίγο πριν την επίσκεψη του στο Ηράκλειο ο κ. Σταθούλης μιλώντας στο CRETA24 , η πίεση που καταγράφεται στα νότια παράλια της Κρήτης παραμένει μεγάλη, με την Ιεράπετρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρησιακών αναγκών. Όπως τόνισε η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει τον δήμο με σκηνές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες σίτισης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες και να υποστηριχθεί η περιοχή το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός για τη λειτουργία δύο δομών προσωρινής φιλοξενίας στην Κρήτη, μίας στα Χανιά και μίας στο Ηράκλειο.
Η προετοιμασία της δομής στους Αθανάτους βρίσκεται σε τελικό στάδιο με τον κ. Σταθούλη να σημειώνει ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με πρόχειρες εξωτερικές κατασκευές, με στόχο την αποσυμφόρηση του χώρου στο παλιό Ψυγείο.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Σταθούλης αναμένεται να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στους Αθανάτους, ενώ θα εξετάσει και τις πρόσθετες δυνατότητες υποστήριξης του Δήμου Ιεράπετρας, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί σημαντικές πιέσεις λόγω των αυξημένων αφίξεων μεταναστών.