Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Ολοκληρώθηκε η απολογία της Τσαρούχα στον Ανακριτή

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Βάσως Τσαρούχα ενώπιον του Ανακριτή, έπειτα από περίπου δύο ώρες παρουσίας στο συγκεκριμένο γραφείο της πρώην σχολής Ευελπίδων.

@Eurokinissi Sports
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Περίπου 2 ώρες έμεινε στο γραφείο του ανακριτή η διεθνής διαιτητής Βάσω Τσαρούχα, η οποία απολογήθηκε για την υπόθεση της φερόμενης χειραγώγησης αγώνων στο μπάσκετ.

Πλέον, η κ. Τσαρούχα αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα και ακολούθως θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείρισή της.

Μετά την κ. Τσαρούχα, την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει ο πρώην διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ, Τάσος Πηλοΐδης.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος προχώρησε στην άρνηση όλων των κατηγοριών που του αποδίδει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος και ειδικός σε θέματα διαιτησίας, έχει ως υπερασπιστική γραμμή το ότι ουδέποτε διέπραξε τίποτα αξιόποινο αλλά λειτουργούσε πάντα εντός των καθηκόντων του.

Μάλιστα, φαίνεται πως έχει προσκομίσει στον 9ο τακτικό ανακριτή σειρά εγγράφων μεταξύ των οποίων και παραστατικά για να δικαιολογήσει το ποσό των 102.000 ευρώ που έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται ότι μπορεί να δικαιολογήσει και το ποσό των 263.000 ευρώ το οποίο του καταβλήθηκε κατά τον ίδιο, τμηματικά ως αποζημίωση μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του στη διαιτησία, και στη συνέχεια προχώρησε στην ανάληψη του από τραπεζικό του λογαριασμό.

Αναφορικά με την καταγγελία Ουκρανού διαιτητή που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας Κορομηλάς πρότεινε να του δώσει «δώρο» 10.000 ευρώ, για να σφυρίξει υπέρ της Unics Kazan στον τελικό του Eurocup 2021, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχει ποινικό ενδιαφέρον καθώς είχε από τότε γίνει επίσημη καταγγελία, ενώ στη συνέχεια η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της απολογίας του εντός του ανακριτικού γραφείο βρέθηκε ως μάρτυρας προτεινόμενος από την υπεράσπιση ο λογιστής του Ηλ. Κορομηλά.

Προφυλακιστέοι Λιόλιος και Μαυραγάνης – Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Υπενθυμίζεται πως, προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής (25/10), με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Γιώργος Μαυραγάνης, μετά από πολύωρη διαδικασία στην Ευελπίδων.

Ο Ευάγγελος Λιόλιος -που κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου- έμεινε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή για περίπου 3,5 ώρες και φέρεται να επέμεινε στην υπερασπιστική του γραμμή ότι κάποιοι ήθελαν να τον απομακρύνουν από την Προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Επιχειρώντας να απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, φέρεται να επικαλέστηκε τα οικονομικά του στοιχεία και να προσκόμισε έγγραφα από τέσσερις φορολογικούς ελέγχους που έχουν διεξαχθεί την τελευταία δεκαετία, στους οποίους δεν του έγινε καμία παρατήρηση.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο τελευταίος από αυτούς τους ελέγχους έγινε το 2025 και αφορούσε τα έτη 2019-2020. Σε αυτόν ελέγχθηκαν όλα τα οικονομικά του στοιχεία (ατομική περιουσία, η ομάδα του Προμηθέα και η επιχείρησή του).

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ελέγχθηκαν και θυρίδες, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του εσωτερικού και του εξωτερικού και δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.

Προφυλακιστέος και ο Παπαπέτρου – “Κάνω λιτή ζωή, είμαι οικονόμος”

Υπενθυμίζεται ότι, προφυλακιστέος έχει κριθεί και ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση των καταγγελιών για χειραγώγηση αγώνων μπάσκετ, πρώην διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου, στο σπίτι του οποίου είχαν εντοπιστεί 820.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, ενώ προσκόμισε στοιχεία προκειμένου να δικαιολογήσει το ποσό των 820.000 ευρώ που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, φέρεται να προσκόμισε έγγραφα για το χρονικό διάστημα 2001 έως 2026, από τα οποία, κατά την υπεράσπισή του, προκύπτει ότι έχει εισοδήματα που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ως προς το ότι τα χρήματα βρέθηκαν σε μετρητά στο σπίτι του, φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι ανά διαστήματα τα τελευταία 25 έτη έκανε τραπεζικές αναλήψεις και καθώς δεν είχε πολλά έξοδα συγκέντρωσε αυτό το ποσό.

“Από το 2001 έως το 2026 έχω εισοδήματα που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την εργασία μου ως διαιτητής και από το δασαρχείο, αλλά και από οικογενειακά εισοδήματα. Ζω στην Κατερίνη, σε ιδιόκτητο σπίτι, κάνω λιτή ζωή, είμαι οικονόμος και ήθελα ένα μέρος των χρημάτων αυτών να τα έχω στο σπίτι σε μετρητά”, είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τη μαρτυρική κατάθεση που τον θέλει να έχει χρηματιστεί τέσσερις φορές, υποστήριξε πως ο μάρτυρας επιχειρηματίας είναι αναξιόπιστος. Παράλληλα, φέρεται να αρνήθηκε ότι έλαβε μέρος σε οποιαδήποτε συνάντηση, ενώ προσκόμισε στοιχεία στον ανακριτή με στόχο να δείξει πως σε δύο από αυτές βρισκόταν σε άλλο σημείο και άρα δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί που τον τοποθετεί ο μάρτυρας – κλειδί.

 

Πηγή: news247.gr

Προηγούμενο

Είχε πάνω από 2,5 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη 35χρονος Ηρακλειώτης - Τι βρήκαν στην έρευνά τους οι αστυνομικοί

Επόμενο

28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Για κινδύνους ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς μιλούν οι γονείς, εξαιτίας σοβαρών βλαβών

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Ραφαέλα Σπανουδάκη και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχαν μία ιστορική ισοπαλία στα 100 μέτρα γυναικών

Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έτρεξαν μία ιστορική κούρσα στα 100 μέτρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, τερματίζοντας μαζί στην πρώτη…
Περισσότερα

Νίκος Τσαμπουράκης: “Τα νέα παιδιά, το μεγαλύτερο κέρδος απο την κατάκτηση του Κυπέλλου”

Αριστος οικοδεσπότης, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Νίκος Τσαμπουράκης. Μετά το τέλος της επίσκεψης, της αντιπροσωπείας…