Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα που κατηγορούνται ότι «χτυπούσαν» εκκλησίες σε περιοχές του Ηρακλείου, με την έρευνα των αρχών να τους συνδέει με δύο απόπειρες και μία τετελεσμένη κλοπή σε ναούς στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου.
Πρόκειται για έναν 59χρονο, έναν 32χρονο και μία 27χρονη, στα ίχνη των οποίων έφτασαν οι αστυνομικοί μετά την τελευταία απόπειρα διάρρηξης σε εκκλησία σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φέρονται να επιχείρησαν την Τρίτη (30/09) να εισβάλουν στον ναό, ωστόσο η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από τον ιερέα, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Σήμανσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα στον χώρο και συνέλεξαν στοιχεία. Από την αξιοποίηση του υλικού οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητα των τριών δραστών και να προχωρήσουν στις συλλήψεις τους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες εμπλέκονται συνολικά σε δύο απόπειρες και μία τετελεσμένη κλοπή σε εκκλησίες, τόσο στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας όσο και στον Δήμο Χερσονήσου.
Είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν χρήματα από ναό, ενώ είχαν προκαλέσει και φθορές κατά την προσπάθειά τους να παραβιάσουν τους χώρους.
Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν λοστούς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.