Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: Τα αεροπλάνα και οι πιλότοι πρέπει να πετάνε, μόνο στα υπόστεγα δεν έχεις ατυχήματα!
Mιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 o κ.Γεωργούσης είπε ότι όλες οι αεροπορίες του κόσμου και η δική μας συμμετέχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές επιδείξεις γιατί έτσι πρέπει να γίνεται, έτσι εξασκούνται οι πιλότοι, έτσι δοκιμάζονται τα αεροσκάφη.
«Εάν δεν συμμετέχουν οι πιλότοι και τα αεροπλάνα σε ασκήσεις και σε επιδείξεις τότε μπορούμε να τα έχουμε στα υπόστεγα και να λέμε ότι έχουμε μηδενικό δείκτη ατυχημάτων» είπε με νόημα μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 και τον Κώστα Μπογδανίδη ο αντιπτέραρχος εα Βαγγέλης Γεωργούσης αναφερόμενος στα όσα λέγονται για τα αίτια του δυστυχήματος στην Τανάγρα.
Ο κ.Γεωργούσης είπε ότι όλες οι αεροπορίες του κόσμου και η δική μας συμμετέχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές επιδείξεις γιατί έτσι πρέπει να γίνεται, έτσι εξασκούνται οι πιλότοι, έτσι δοκιμάζονται τα αεροσκάφη.
Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν γέρικα αεροσκάφη όπως ακούστηκε για τα Phantom, αλλά κάποια αεροπλάνα αποσύρονται λόγω τεχνολογίας. Πετάνε τα αεροπλάνα αυτά, είναι αξιόμαχα, αλλά δεν έχουν τις δυνατότητες των Ραφάλ, των F-16, των F-35.

«Τα Phantom έχουν προσφέρει πολλά στην Ελληνική Αεροπορία, άλλαξαν τότε που τα πήραμε τους συσχετισμούς, αλλά τώρα έχουμε άλλα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη. Χρειάζονται πολλά Phantom για να κάνουν ένα Ραφάλ ή ένα f-35, είπε χαρακτηριστικά και γι αυτό τα αποσύρουμε, δεν χρειάζεται να τα συντηρούμε.
Ο κ.Γεωργούσης ως έμπειρος ιπτάμενος δεν θέλησε να κάνει εικασίες για το δυστύχημα , τόνισε όμως ότι κάτι συνέβη στον χειρισμό και θα το εντοπίσουν οι εμπειρογνώμονες.
Ανέφερε ότι πλέον η Πολεμική μας Αεροπορία έχει μεγάλο βαθμό αξιόμαχου και τόνισε: «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται κάθε φορά καλύτερη. Είναι καλύτερη από αυτή που αφήσαμε εμείς, όπως εμείς κάναμε καλύτερη αυτή που μας άφησαν οι παλαιότεροι. Οι Έλληνες πιλότοι είναι καλύτεροι, ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται και περήφανος και ασφαλής» κατέληξε ο αντιπτέραρχος.