«Έχουμε γίνει σάκος του μποξ, μας λένε ταξιτζήδες και… απάνθρωπους» – Αγανακτισμένοι οι Λιμενικοί με την…δημοσιογραφία του κινητού

Ένα βίντεο που έγινε viral και η απάντηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω του CRETA24

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Με την Κρήτη να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση λόγω του μεταναστευτικού και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να επιχειρούν καθημερινά σε πολλαπλά περιστατικά, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, θυμό και δυσαρέσκεια βίντεο που αναρτήθηκε στα social media με μία πολίτη να καταγγέλλει «απάνθρωπες συνθήκες» κατά τη μεταφορά μεταναστών από την Γαύδο στα Σφακιά.

Την ώρα που θα περίμενε κανείς να γίνεται έστω μία αναφορά στις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης που  – αδιάκοπα και με προσωπικό που βρίσκεται στα όρια των αντοχών του –  καταφέρνει με ασφάλεια να ολοκληρώνει τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης, αναφέρεται μόνο ότι οι αλλοδαποί βρίσκονται στο αμπάρι του πλοίου «στη συγκεκριμένη γραμμή» ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στο κατάστρωμα με όλους τους υπόλοιπους επιβάτες.

Στελέχη του Σώματος, κάνουν λόγο για «δημοσιογραφία του κινητού» και για καταγγελίες που γίνονται χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τις διαδικασίες. Όπως λένε στο CRETA24, η τακτική αυτή ακολουθείται στη συγκεκριμένη γραμμή που το πλοίο είναι ανοιχτού τύπου καθώς οι μετανάστες δεν έχουν περάσει από τον πρώτο και απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο. Μάλιστα, σημειώνουν με νόημα ότι αυτό δεν συμβαίνει στα πλοία της γραμμής, όταν δηλαδή οι μετανάστες μεταφέρονται από τα Χανιά ή το Ηράκλειο στον Πειραιά, προκειμένου να οδηγηθούν στις κλειστές δομές της ηπειρωτικής χώρας.

«Δεν είναι ελεύθεροι πολίτες για να κυκλοφορούν ελεύθερα στα πλοία. Μας αρέσει ή όχι είναι παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα. Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους. Περισσότεροι είναι αυτοί που θα φωνάζουν αν τους αφήναμε ελεύθερους», τονίζει με νόημα λιμενικός που δηλώνει «εκνευρισμένος με την δημοσιογραφία του κινητού!».

«Έχουμε γίνει σάκος του μποξ, Από τα δεξιά μας λένε «ταξιτζήδες» και από τα αριστερά μας βρίζουν ότι δεν είμαστε άνθρωποι και κακομεταχειριζόμαστε τους μετανάστες. Κανείς δεν λέει όμως ότι εμείς φεύγουμε το πρωί από το σπίτι μας και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε», λέει χαρακτηριστικά άλλο στέλεχος του Λ.Σ στο CRETA24 υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για κανένα. Ούτε για τους ίδιους, ούτε προφανώς για τους ανθρώπους που φτάνουν στο νησί υπό άθλιες συνθήκες και αφού έχουν πληρώσει πολλά χρήματα στους διακινητές, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή, στο πεδίο και καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κρίση. Κανείς από αυτούς που τρώνε με χρυσά κουτάλια δεν θα ασχοληθεί με εμάς;», διερωτάται αγανακτισμένος δηλώνοντας μάλιστα τόσο απογοητευμένος απ’ όσα συμβαίνουν και λέγονται που σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί από το Σώμα.

Προηγούμενο

Ο Ντουπλάντις υποκλίθηκε στον Καραλή: Ο Μανόλο με πίεσε πολύ, ήταν ο κορυφαίος αγώνας που έγινε ποτέ

Επόμενο

Ηράκλειο: 170 ψηφιακές υπηρεσίες και «έξυπνες» υποδομές για μια πιο σύγχρονη πόλη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα