Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Ιουλίου σε περίπτερο στο Ηράκλειο, κατάφερε να εξιχνιάσει η Αστυνομία, ταυτοποιώντας δύο άνδρες ως δράστες.
Πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έβαλε στόχο το περίπτερο και με την απειλή πυροβόλου όπλου άρπαξε 70 ευρώ, καθώς και έναν 44χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ως συνεργός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης έφτασε τα ξημερώματα της 28ης Ιουλίου σε κατάστημα-περίπτερο, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κράνος δικυκλιστή και κρατώντας πυροβόλο όπλο, απείλησε τον υπάλληλο και τον εξανάγκασε να του παραδώσει τις εισπράξεις, ύψους 70 ευρώ.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκε.
Έρευνες στα σπίτια – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Την Τρίτη (25/08), πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις κατοικίες των δύο ανδρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- μία κροτίδα,
- ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι,
- δύο κινητά τηλέφωνα,
- δύο κράνη μοτοσικλετιστή,
- διάφορα είδη ρουχισμού.
Παράλληλα, κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη διευκόλυνση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.