«Είναι κρίμα να πεθάνω στα 25»: Η μαρτυρία του μοτοσυκλετιστή για το πώς γλίτωσε από το βυτιοφόρο

«Μηχανικά απέφυγα το βυτιοφόρο» περιέγραψε ο νεαρός

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Το χρονικό του τρόμου στη Λίμνη Πλαστήρα, όταν βυτιοφόρο επιχείρησε προσπέραση σε στροφή και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, περιέγραψε ο 25χρονος μοτοσυκλετιστής που από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα.

«Προσπάθησα πραγματικά να μείνω όσο περισσότερο γίνεται ψύχραιμος. Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα ακριβώς τι συνέβαινε. Μηχανικά απέφυγα το βυτιοφόρο. Όταν είδα αργότερα το βίντεο από την κάμερα, κατάλαβα ότι τη γλίτωσα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Όπως εξήγησε, κινούνταν μέσα σε στροφή και είχε στραμμένη την προσοχή του στην απέναντι λωρίδα, όταν αντιλήφθηκε το βυτιοφόρο να επιχειρεί προσπέραση ενός αυτοκινήτου.

«Την τελευταία στιγμή είχα κόψει λίγο ταχύτητα και είχα ελάχιστο χώρο για να κινηθώ. Κατάφερα να το αποφύγω οριακά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συνειδητοποίηση του πόσο κοντά βρέθηκε στον θάνατο ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο ίδιος είδε το βίντεο που είχε καταγράψει η κάμερα στο κράνος του.

«Ήταν σαν να μην είχα μυαλό εκείνη την ώρα. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι πάλι καλά δεν πέθανα και ότι είμαι εδώ. Εκείνη τη στιγμή, όμως, δεν σκεφτόμουν τίποτα».

«Όταν είδα το βυτιοφόρο στη λωρίδα μου είπα “είναι κρίμα να πεθάνω στα 25 μου“».

Ο 25χρονος τόνισε πως ο οδηγός του βυτιοφόρου πιθανότατα τον αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή. Όπως ανέφερε, η παρουσία της μοτοσικλέτας ήταν καθοριστική για την αποφυγή της σύγκρουσης, καθώς ένα αυτοκίνητο δεν θα είχε τον απαραίτητο χώρο για ελιγμό.

«Θα ήταν μετωπική σύγκρουση εκατό τοις εκατό. Δεν υπήρχε χώρος για να πάει ένα αυτοκίνητο. Ειλικρινά, ούτε εγώ ξέρω πώς χώρεσα και δεν χτύπησα στο βυτιοφόρο, έστω και πλαγιομετωπικά», ανέφερε.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο οδηγός του βυτιοφόρου προσήχθη μετά την ταυτοποίησή του από τη μεταφορική εταιρεία στην οποία εργάζεται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση.

«Με αφορμή βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγράφει οδηγό βυτιοφόρου να πραγματοποιεί επικίνδυνη προσπέραση, εισερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο διερχόμενο μοτοσικλετιστή, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα, καθώς αρχικά δεν ήταν γνωστός ο τόπος του περιστατικού. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, ενώ ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», αναφέρει η Αστυνομία.

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος – Seak

 

 

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Το κατανυκτικό «Πάσχα του καλοκαιριού» στη Μονή Παλιανής

Επόμενο

Πάρος: Βίντεο-«κλειδί» για τον θάνατο του 4χρονου στην πισίνα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Απάντηση Δένδια στο τουρκικό Υπ. Άμυνας: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Απαντήσεις σε όσα προκλητικά υποστήριξε ανήμερα τα Χριστούγεννα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε από τη Σάμο όπου…