Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Θύμα διαδικτυακής απάτης με πρόσχημα επενδύσεις σε μετοχές έπεσε ένας 55χρονος από περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ο οποίος έχασε συνολικά 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος αναζητούσε μέσω διαδικτύου επενδυτικές ευκαιρίες και εντόπισε ιστοσελίδα που παρουσίαζε ιδιαίτερα ελκυστικά επενδυτικά προγράμματα με υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις. Αφού επικοινώνησε με άτομα που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι της εταιρείας, πείστηκε να προχωρήσει στην επένδυση των χρημάτων του.
Δύο μεταφορές συνολικού ύψους 100.000 ευρώ
Ο 55χρονος πραγματοποίησε δύο τραπεζικές μεταφορές, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι τα χρήματα επενδύονταν σε μετοχές με σημαντικές αποδόσεις.
Οι καταθέσεις έγιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Γερμανία και τη Λιθουανία.
Αντιλήφθηκε την απάτη πριν από νέα κατάθεση
Λίγο πριν προχωρήσει σε τρίτη μεταφορά χρημάτων, ύψους 50.000 ευρώ, ο 55χρονος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Αμέσως απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές, καταγγέλλοντας το περιστατικό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη έρευνα για την υπόθεση.
Οι αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται για επενδύσεις μέσω διαδικτύου και να ελέγχουν πάντοτε την αξιοπιστία εταιρειών και επενδυτικών πλατφορμών πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.