Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Αιγιαλεία: Τηλεφωνικές απάτες με λεία… 169.500 ευρώ – Μια σύλληψη
O κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δεκαήμερο εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας συνολικά έξι περιπτώσεις απατών
Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας σε μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στην περιοχή, εξιχνιάζοντας έξι υποθέσεις με συνολική λεία 169.500 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, την αξιοποίηση πληροφοριών και την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ο κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δεκαήμερο εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας συνολικά έξι περιπτώσεις απατών.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας καλούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους λογιστές και στη συνέχεια τους ζητούσαν να τοποθετήσουν έξω από τα σπίτια τους, χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους από δορυφόρο.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του εισπράκτορα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη στο σπίτι του, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε ένα φωσφορούχο γιλέκο, έγγραφα, καθώς και μια μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
Πηγή: cnn.gr