Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Βουλή: Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας
Μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης έχει καταθέσει εναντίον της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ο επιχειρηματίας από τον Βόλο, Αχιλλέας Νταβέλης
Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης που της έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας από τον Βόλο, Αχιλλέας Νταβέλης, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Όχι» ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.
Η υπόθεση οδηγείται πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει τελικά για την άρση της ασυλίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, απούσα από τη σημερινή συνεδρίαση, υποστήριξε με επιστολή της προς την Επιτροπή ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για την αναβολή της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, ούτε της έχουν χορηγηθεί πρακτικά ώστε να ασκήσει τα δικαιώματά της, και κάλεσε τους βουλευτές της επιτροπής «να απόσχουν από κάθε διαδικασία».
Η υπόθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί να συζητηθεί την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παρέμβαση της Άμεσης Δράσης, ζητώντας ακόμη και τη σύλληψη βουλευτών της ΝΔ, τους οποίους κατηγόρησε για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της, σε συνεργασία, όπως υποστήριξε, με τη Μαρία Συρεγγέλα, η οποία έχει καταθέσει αναφορά εναντίον της.