Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα – Το δεύτερο αυτήν την εβδομάδα

Πρόκειται για το τέταρτο γενικό μπλακ άουτ σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών και για το ένατο από το τέλος του 2024 σε αυτό το νησί των 9,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε την Παρασκευή (10/7) η Κούβα, για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν.

Πρόκειται για το τέταρτο γενικό μπλακ άουτ σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών και για το ένατο από το τέλος του 2024 σε αυτό το νησί των 9,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τα μέσα του 2024, η Κούβα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή ενεργειακή κρίση, η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω του πετρελαϊκού εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις καυσίμων.

Το πρόβλημα, ωστόσο, έχει ενταθεί από τον Ιανουάριο, όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, διέκοψε ουσιαστικά τον εφοδιασμό της Κούβας με ξένο πετρέλαιο.

Η Κούβα τελεί ήδη υπό το μακροβιότερο εμπορικό εμπάργκο στη σύγχρονη ιστορία. Από τη δεκαετία του 1960, οι ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό απαγορεύσει το εμπόριο με το νησί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων από τις ακτές τους.

Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε τη δεύτερη θητεία του, ο Τραμπ επιδιώκει να προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος στο νησί που διοικείται από κομμουνιστική κυβέρνηση. Οι επικριτές κατηγορούν εδώ και καιρό την κυβέρνηση της Αβάνας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης καταστολής της διαφωνίας.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο

Τα μεγάλα σοκ της 25ετίας στις αγορές τροφίμων: Από την κρίση του 2007-08 στην πανδημία και τα πολεμικά μέτωπα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ουκρανία: Έκτακτη συνάντηση του αντιπροέδρου της Ουκρανίας με τον Ραφαέλ Γκρόσι για το Τσερνόμπιλ

Επείγουσα συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών…