Εντεταλμένοι σύμβουλοι και άμισθοι αντιδήμαρχοι: Εν αναμονή ρύθμισης όλοι οι δήμοι της χώρας

Το πρόβλημα στην λειτουργία δήμων και Περιφερειών που δημιουργεί η κατάργηση των θέσεων των εντεταλμένων συμβούλων αλλά και των άμισθων αντιδημάρχων/αντιπεριφερειαρχών περιμένει η ΚΕΔΕ να διορθώσει άμεσα η κυβέρνηση.

Φωτογραφία: CRETA24
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Αναστάτωση στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας έχει προκαλέσει η διάταξη του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων και παράλληλα καταργείται η δυνατότητα  στους δημοσίους υπαλλήλους να ασκούν καθήκοντα άμισθου αντιδημάρχου/αντιπεριφερειάρχη.

Το μέτρο στην βάση του ενδεχομένως και να έχει κάποια λογική (στην πραγματικότητα ο νομοθέτης λέει ότι δεν μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να είναι κανονικά στην υπηρεσία του και ταυτόχρονα να ασκεί καθήκοντα αντιδημάρχου) ωστόσο αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η Αυτοδιοίκηση.

Στον Δήμο Ηρακλείου για παράδειγμα υπάρχουν πέντε εντεταλμένοι σύμβουλοι και τρεις αντιδήμαρχοι που εργάζονται στο δημόσιο (Γιαλιτάκης, Περισυνάκης, Τσατσάκης). Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε δεκάδες δήμους ανά την Κρήτη και την Ελλάδα.

Για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔΕ πιέζει την κυβέρνηση να “θεραπεύσε” το ζήτημα με μια νομοθετική ρύθμιση και σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος υποσχέθηκε πώς θα το πράξει.

Ό,τι είναι να συμβεί, πρέπει να συμβεί άμεσα πάντως, διότι κανονικά η διάταξη του Κώδικα έχει τεθεί ήδη σε ισχύ!

Προηγούμενο

Κ. Τσουκαλάς: Ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαιώνει ότι ο κατάλογος των προϊόντων δεν υπάρχει - Πιάστηκαν στα πράσα να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους καταναλωτές

Επόμενο

Ρέθυμνο: Το ισχυρό αποτύπωμα της αύρας του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο υψηλού επιπέδου μπασκετικό καμπ της Βαλένθια

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Χ. Μαμουλάκης: Στη Βουλή το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παραβατικότητα των οχημάτων ΕΙΧ στο Ηράκλειο

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, το ψήφισμα του Περιφερειακού…