Πετράλωνα: Η στιγμή που καταρρέει η πολυκατοικία

Συγκλονιστικές περιγραφές, είχε συστηθεί ενίσχυση θεμελίων λόγω νέας οικοδομής

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στα Πετράλωνα, όταν μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε ξαφνικά, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά και κινητοποίηση των αρχών.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανούς εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, οι ένοικοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς κανείς δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στα διαμερίσματά του.

Το πυκνό σύννεφο σκόνης που δημιουργήθηκε μετά την πτώση κάλυψε για ώρα τη γειτονιά, ενώ οι κάτοικοι παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι την εξέλιξη. Οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς και τη δραματική εικόνα που άφησε πίσω της η κατάρρευση.

Μέσα από ανάρτηση κατοίκου στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό, οι οποίες αποτυπώνουν με λεπτομέρεια τη στιγμή της καταστροφής.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Η πολυκατοικία, που είχε ήδη υποστεί ζημιές, κατέρρευσε σταδιακά, αφήνοντας πίσω της ένα εκτεταμένο πεδίο ερειπίων και ένα πυκνό σύννεφο σκόνης που κάλυψε τους γύρω δρόμους.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η εξέλιξη της καταστροφής, από τα πρώτα σημάδια φθοράς μέχρι τη στιγμή της πλήρους κατάρρευσης, προσφέροντας μια δραματική αποτύπωση του γεγονότος που συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής.

Πώς έπεσε η πολυκατοικία στα Πετράλωνα

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας στα Πετράλωνα προχώρησε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Όπως ανέφερε, η πολυκατοικία που κατέρρευσε ήταν κατασκευής 1970. Αυτές οι πολυκατοικίες δεν είχαν υπόγειο αλλά είχαν μια θεμελίωση σε ένα βάθος περίπου 1-1,30 μ. , όπως λένε οι πολιτικοί μηχανικοί, σε ένα έδαφος στα Πετράλωνα που θεωρείται γεώδες, σχετικά σαθρό, και θα έπρεπε να υπάρχει και γεωτεχνική μελέτη, η οποία κοστίζει 4-5.000 ευρώ, και έτσι πολλοί την αποφεύγουν.

Η νέα πολυκατοικία, ως σύγχρονη πολυκατοικία, θα έπρεπε να είναι η θεμελίωσή της πολύ πιο βαθιά, και έτσι είχαν σκάψει σε ένα βάθος περίπου 5-6 μέτρων για να συμπεριληφθούν αποθήκες.

Η παλιά πολυκατοικία στηριζόταν και σε έναν τοίχο ο οποίος πλέον είχε σκαφτεί, που ήταν ακριβώς κάτω από τα θεμέλιά της. Το Live News αποκαλύπτει πως υπάρχουν μαρτυρίες, ότι πριν από 15 ημέρες είχαν κληθεί αρμόδιοι τεχνικοί για να αποφανθούν σχετικά και είχαν συστήσει στους υπεύθυνους της, τους μηχανικούς της νέας πολυκατοικίας, να ρίξουν εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, διότι υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του χώματος της διπλανής πολυκατοικίας, πράγμα και το οποίο έγινε.

Φαίνεται να υπάρχει αναφορά ότι το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα είναι πολύ ακριβό και έτσι δεν έγινε λόγω κόστους. Οι μηχανικοί είπαν ότι «θα το αφήσουμε στο μετέωρο, στο χρονικό κενό έτσι, και θα χτίσουμε τα θεμέλια και θα στηριχθεί η πολυκατοικία όταν θα φτιάξουμε κανονικά το σκυρόδεμα, το μπετόν, της νέας πολυκατοικίας, όταν κατασκευάσουμε την πολυκατοικία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες είναι υπό εξέταση, οι μηχανικοί φαίνεται να έχουν επικαλεστεί στους αστυνομικούς ότι υπήρχε και μία διαρροή από κάποιον αγωγό που έκανε σαθρό το έδαφος κάτω από την πολυκατοικία, την προηγούμενη.

 

 

Πηγή: tanea.gr

Προηγούμενο

Εντός των επόμενων μηνών η δημοπράτηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης των ΚΥ Περάματος και Σπηλίου

Επόμενο

Ιταλία: Πέντε νεκροί από τον καύσωνα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Μαλανδρίνου – Κρατούμενος επιχείρησε να πηδήξει τον μαντρότοιχο

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις φυλακές Μαλανδρίνου όταν ένας κρατούμενος αποπειράθηκε να δραπετεύσει. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις…