Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Μουντιάλ 2026: Τρέλα στους δρόμους της Παραγουάης για την επική πρόκριση επί της Γερμανίας
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ασουνσιόν, της πρωτεύουσας της Παραγουάης, για να πανηγυρίσουν μόλις τη δεύτερη φορά που η χώρα τους κερδίζουν αγώνα σε φάση νοκ άουτ Μουντιάλ
Η απόλυτα τρέλα επικράτησε στην Παραγουάηγια την επική πρόκριση επί της Γερμανίας στο Μουντιάλ 2026. H χώρας της λατινικής Αμερικής έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τώρα καθώς πέταξε εκτός συνέχειας από τη φάση των «32» κιόλας τους Γερμανούς οι οποίοι σπανίως γίνονται θύματα κάζου. Μάλιστα το έκαναν μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι με την Γερμανία να μην έχει ηττηθεί ποτέ ξανά με αυτόν τον τρόπο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ασουνσιόν, της πρωτεύουσας της Παραγουάης, για να πανηγυρίσουν μόλις τη δεύτερη φορά που η χώρα τους κερδίζουν αγώνα σε φάση νοκ άουτ Μουντιάλ. Αυτοκίνητα που κόρναραν έκαναν ουρά μέσα στην πρωτεύουσα της μικρής χώρας της Νότιας Αμερικής, η οποία συνήθως δεν τραβάει ιδιαίτερα την προσοχή για τίποτα. Αυτό το βράδυ όμως, η ομάδα τους, γνωστή ως «Albirroja» ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.
🇵🇾 PARAGUAY HACE HISTORIA
Cientos de miles de paraguayos festejan el heroico triunfo de la Albiroja ante una Alemania que volvió a dar asco y vergüenza por tercera vez en un Mundial. pic.twitter.com/gEaIkeOHR2
— Mundo en Conflicto 🌎 (@MundoEConflicto) June 30, 2026
Ο πρόεδρος της Παραγουάης Σαντιάγο Πένα σε ανάρτηση στο X έγραψε «Η Παραγουάη δεν τα παρατάει ποτέ» και στη συνέχεια, κήρυξε «εθνική εορτή» χρησιμοποιώντας μια παιχνιδιάρικη βρισιά — το «carajo» στα ισπανικά — αλλά παρέλειψε το τελευταίο γράμμα, σαν να ήθελε να διατηρήσει την ευπρέπεια.
🚨 PARAGUAY 🇵🇾 ELIMINÓ A ALEMANIA 🇩🇪 de la Copa del Mundo, y así se celebra en las calles de Asunción. pic.twitter.com/PDycZgyuxT
— Alerta en las Calles 🏙📢 (@AlertaArgNews) June 29, 2026
Ο Αμάδο Σαλόμον, ένας 58χρονος τραπεζίτης που οδηγούσε στην πομπή αυτοκινήτων στο κέντρο της Ασουνσιόν, είπε ότι η Παραγουάη «έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να αμύνεται με όλη της την καρδιά σε όλο το παιχνίδι, αλλά και στην παράταση. Αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να παλεύει», είπε.
Ο Λουίς Εσπινόλα, ένας 61χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου, το έθεσε ως εξής: «Με την Παραγουάη πρέπει να υποφέρεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι μέρος της ταυτότητάς μας».
Στο μεταξύ ένας από τα βίντεο που αναρτήθηκαν από την Παραγουάη δείχνει την επίσημη αντιπροσωπεία του Προέδρου της Χιλής Χοσέ Αντόνιο Καστ να περιμένει στο αεροδρόμιο της Ασουνσιόν την έκβαση του αγώνα της Παραγουάης με τη Γερμανία. Όπως είναι λογικό, όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.
🇵🇾LA ALEGRÍA PARAGUAYA. La delegación oficial del Pdte Kast esperó en el aeropuerto en Asunción la definición de Paraguay ante Alemania que clasificó a los guaraníes a la siguiente fase del mundial. Así celebraron los policías paraguayos la clasificación pic.twitter.com/AJ50FszCCq
— Rodolfo Carrasco M. (@RodoCarrascoM) June 29, 2026