Υπόθεση Δασκαλάκη: Σήμερα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον 57χρονο

Η απόφαση που αναμένεται σήμερα θα κρίνει εάν ο 57χρονος θα παραμείνει ελεύθερος με όρους ή θα οδηγηθεί σε προσωρινή κράτηση.

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Σήμερα, Δευτέρα (22/06), αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την ποινική μεταχείριση του 57χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην υπόθεση θανάτου του Αλέξανδρου Δασκαλάκη.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανακρίτρια τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησης του 57χρονου, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, ο κατηγορούμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τι υποστηρίζει ο 57χρονος

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με τον 57χρονο να παρίσταται ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και να αναπτύσσει τις θέσεις του.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, υποστήριξε ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του εντολέα του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Συμβούλιο θα αξιολογήσει αντικειμενικά το σύνολο του αποδεικτικού υλικού. Παράλληλα, ανέφερε πως ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να διαφυλάξουν το κύρος της ποινικής δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες βασίζονται σε υποθέσεις και όχι σε συγκεκριμένα αποδεικτικά δεδομένα.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αποτελούσε αρνητική έκπληξη μια απόφαση υπέρ της προφυλάκισης του 57χρονου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τρεις δικαστές εξετάζουν συνολικά το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος προσήλθε κανονικά στη διαδικασία, συνοδευόμενος από αστυνομικούς έπειτα από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, και εξέφρασε ενώπιον του Συμβουλίου την αγανάκτηση, τη θλίψη και την απογοήτευσή του για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η απόφαση που αναμένεται σήμερα θα κρίνει εάν ο 57χρονος θα παραμείνει ελεύθερος με όρους ή θα οδηγηθεί σε προσωρινή κράτηση.

Προηγούμενο

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στην τελετή μνήμης του Αντώνη Μιχελιδάκη

Επόμενο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Φεστιβάλ Ποίησης

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα