Ηράκλειο: Από διαρροή σε αγωγό η τρύπα με τις… καρέκλες – Πως συνδέεται με τα Ενετικά Τείχη!

Συνεργεία της ΔΕΥΑΗ από το πρωί στο σημείο - Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία της ΔΕΥΑΗ βρίσκοντας στην οδό Επιμενίδου, στο κέντρο του Ηρακλείου, για την αποκατάσταση της τρύπας που εμφανίστηκε στο οδόστρωμα και στην οποία, όπως έγραψε το CRETA24, είχαν μπει ως σήμανση… καρέκλες!

Το πρόβλημα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, όταν το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καθίζηση οφείλεται σε διαρροή από αγωγό ύδρευσης κάτω από τον δρόμο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα. «Από χθες το μεσημέρι στην Επιμενίδου είχαμε μια τρύπα. Προφανώς πρόκειται για διαρροή. Ήρθαν οι υπηρεσίες, το έλεγξαν και είδαν ότι υπήρχε κάποια διαρροή, γι’ αυτό και βρεθήκαμε από νωρίς το πρωί στο σημείο για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βλάβη εντοπίζεται σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης από PVC, ο οποίος τοποθετήθηκε τη δεκαετία του 1990. «Δεν είναι ιδιαίτερα παλιός αγωγός, είναι περίπου 35 ετών. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αγωγοί αρχίζουν πλέον να παρουσιάζουν προβλήματα σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου», σημείωσε ο κ. Βουρεξάκης.

Εξετάζεται πιθανή σύνδεση με τη διαρροή στα Ενετικά Τείχη

Μάλιστα η  ΔΕΥΑΗ εξετάζει αν η συγκεκριμένη διαρροή σχετίζεται με το φαινόμενο της συνεχούς ροής νερού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου νερόόπως έχει γράψει το CRETA24αναβλύζει από τα Ενετικά Τείχη και καταλήγει στο κτίριο της Διεύθυνσης Υδάτων.

Ο κ. Βουρεξάκης ανέφερε ότι οι υπηρεσίες θα εξετάσουν εάν υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση ανάμεσα στη διαρροή της Επιμενίδου και στο νερό που εμφανίζεται στην περιοχή των τειχών, αν και, όπως εκτίμησε, το πιθανότερο είναι τα δύο φαινόμενα να μην συνδέονται.

«Θέλουμε να δούμε αν συσχετίζεται αυτή η διαρροή με το νερό που τρέχει στην Αποκεντρωμένη. Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι δεν σχετίζεται, καθώς παρότι από χθες το δίκτυο παραμένει κλειστό, το νερό συνεχίζει να τρέχει στην περιοχή. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για νερά υδροφορίας, ωστόσο πρέπει να το ελέγξουμε», τόνισε.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι η πορεία του νερού στο υπέδαφος είναι συχνά απρόβλεπτη. «Το νερό είναι λίγο περίεργο. Μπορεί να είναι εδώ και να εμφανιστεί αρκετά μέτρα πιο πέρα. Έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές ότι δεν μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια τη διέξοδό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Η ΔΕΥΑΗ προχώρησε από χθες το απόγευμα σε απομόνωση του προβληματικού τμήματος του δικτύου, ενώ πραγματοποιήθηκε και διακοπή υδροδότησης στην συνοικία της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να περιοριστεί η διαρροή και να καταστεί δυνατή η παρέμβαση των συνεργείων.

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, καθώς στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Κλείσαμε μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι του δικτύου και ανοίξαμε το υπόλοιπο Ηράκλειο ώστε να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα», εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί εντός των επόμενων ωρών, μόλις εντοπιστεί με ακρίβεια το σημείο της διαρροής και ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής.

Προηγούμενο

Δημογλίδου για δυστύχημα στη Μύκονο: Δεν οδηγούσε η Ιταλίδα – Χωρίς ενδείξεις αλκοόλ οι οδηγοί των οχημάτων

Επόμενο

«Ο Τσίπρας ζει στην κοσμάρα του, ας τον βοηθήσει κάποιος»

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα