Στα σχολικά προγράμματα της Ιταλίας θα συμπεριληφθεί η τεχνητή νοημοσύνη

Η κυβέρνηση Μελόνι διέθεσε για τον σκοπό κονδύλι 300 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων αφορά την κατάρτιση του διδακτικού προσωπικού

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα της Ιταλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα.

«Σε ό,τι αφορά το δημοτικό, άρχισαν ήδη να γίνονται κάποιες αναφορές με στόχο να συνηθίσουν τα παιδιά στους αλγόριθμους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα λύκεια, η παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι μαζική. «Θεωρούμε βασικής σημασίας μια νέα αντίληψη στη διδασκαλία των μαθηματικών, με την επικαιροποίηση όλου του προγράμματος διδασκαλίας τους», πρόσθεσε ο Βαλντιτάρα.

Το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη διάθεση 100 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες που παρουσιάζει η διδασκαλία της τεχνητής νοημοσύνης και άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ για την κατάρτιση των διδασκόντων, με αναφορά και στην πρόληψη των κινδύνων που συνδέονται με τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, ενισχύεται η πανεπιστημιακή έρευνα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας βάρος στην ανθρώπινη εποπτεία και με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Προηγούμενο

Περιπτεράς στην Ομόνοια πούλαγε ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

Επόμενο

Σπάνια δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας από το Ισραήλ για τις ΗΠΑ: «Ο Τραμπ μας ζήτησε να συγκρατηθούμε απέναντι στο Ιράν, εκείνος δεν το έκανε»

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές – «Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη» λέει η Φον ντερ Λάιεν

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ισραήλ εξέφρασε δημόσια η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας την…