Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος Παλαιστίνιος κατηγορούμενος ως μέλος της Χαμάς

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στενό συντονισμό μεταξύ της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στη σύλληψη ενός 37χρονου άνδρα παλαιστινιακής καταγωγής προχώρησαν, το απόγευμα της Κυριακής (06/06), στην Κρήτη, στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), στο πλαίσιο έρευνας που αφορά ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα και πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα τα οποία απασχόλησαν πρόσφατα τις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 37χρονος, φέρεται να συνδέεται με τη Χαμάς και αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και με εκπαίδευση και μετακινήσεις που φέρονται να είχαν ως σκοπό την υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών. Ο συλληφθείς φέρεται να διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στενό συντονισμό μεταξύ της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι δραστηριότητες του 37χρονου, καθώς και οι επαφές του με άτομα τα οποία συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο στο πλαίσιο υποθέσεων που συνδέονται με τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ.

Έρευνες έγιναν σε σπίτια στην Κρήτη και στην Αθήνα, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, φορητό υπολογιστή, αποθηκευτικά μέσα δεδομένων, τραπεζικές κάρτες και εργαστηριακό εξοπλισμό. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα πρόκειται να εξεταστούν από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Προηγούμενο

Ένας αγρότης εγκατέλειψε 5 αγελάδες σε ένα ερημονήσι το 1871 – Τι έδειξε το DNA τους 130 χρόνια μετά

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα