Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Η ανάλυση των δειγμάτων νερού από τις εκβολές του Γιόφυρου ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τη μεγάλη έκτασης μόλυνση που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CRETA24, αποκλείεται το ενδεχόμενο της μόλυνσης από κατσίγαρο, από υπολείμματα δηλαδή ελαιουργείου. Το γεγονός ότι στα δείγματα που εξετάστηκαν, η ποσότητα σε φαινόλες (υγρό απόβλητο που εμπεριέχεται σε μεγάλες ποσότητες στον κατσίγαρο) ήταν εξαιρετικά χαμηλή, οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για λύματα.
Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και το γεγονός ότι η εστία της ρύπανσης υποχώρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των λυμάτων και όχι σε απόβλητα ελαιουργείων.
Η έρευνα από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστεί η “πηγή” της μόλυνσης, που το πρωί της Τρίτης σήμανε συναγερμό στις τοπικές αρχές και κινητοποίησε υπηρεσίες, υγειονομικό και λιμενικό.
Για το περιστατικό είχε μιλήσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.