Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Φλωρίδης για επεισόδιο Μαρινάκη-Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει στη φυλακή
«Οι διατάξεις που κάναμε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά, είναι πάρα πολύ αυστηρές», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης
Για «εξαιρετικά δυσάρεστες εικόνες» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σχολιάζοντας το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γρηγόρη Δημητριάδη λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Final 4 της Euroleague, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε αναλυτικά στο θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της αθλητικής βίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι σε περιπτώσεις επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους η αστυνομία προχωρά άμεσα σε αυτεπάγγελτη σχηματοποίηση δικογραφίας, καθώς πρόκειται για πράξεις που διώκονται ποινικά χωρίς καθυστέρηση.
«Πρόκειται για βία σε αθλητικό χώρο. Η δίωξη ούτως ή άλλως είναι αυτεπάγγελτη»
«Οι διατάξεις που κάναμε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά, είναι πάρα πολύ αυστηρές. Τότε συνεργαστήκαμε τέσσερα βασικά υπουργεία. Το πλαίσιο το οποίο φτιάχτηκε είναι πάρα πολύ αυστηρό», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Όπως υπογράμμισε για το επεισόδιο: «Πρόκειται για βία σε αθλητικό χώρο. Η δίωξη ούτως ή άλλως είναι αυτεπάγγελτη. Ο εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη επεξεργασία των βίντεο και αναλόγως με τον χαρακτηρισμό που θα γίνει, προβλέπονται και ανάλογες ποινές. Πάντως, οι ποινές αυτές δεν μετατρέπονται, ούτε η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Εάν κάποιος καταδικαστεί κάποιος από το αρμόδιο δικαστήριο για βία σε αθλητικό χώρο, θα πάει στη φυλακή. Ο κανόνας είναι αυτός. Εάν είναι πλημμέλημα είναι ποινές φυλάκισης. Αν κάτι είναι κακούργημα είναι κάθειρξη».
«Η διαρκής επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας, εάν πρόκειται για αθλητικούς παράγοντες επιβάλει τις ανάλογες ποινές. Μπορεί να είναι αποκλεισμός για κάποιο διάστημα από τους αθλητικούς χώρους, μπορεί να είναι πρόστιμα, μπορεί να είναι οτιδήποτε», συνέχισε ο κ. Φλωρίδης.
Σχετικά με την εικόνα του περιστατικού ο κ. Φλωρίδης δεν θέλει να πάρει κάποια θέση: «Οι εικόνες είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Δεν μπορώ να σχολιάσω».