Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Τα λατινικά του Πιερρακάκη για τα μέτρα της τρόικας
Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup αποδίδει την αναγέννηση της χώρας στις συνθήκες που επέβαλαν ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ πριν από μία δεκαετία
Πολλές από τις επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ως προϋπόθεση για τη διεθνή της διάσωση ήταν «απολύτως απαραίτητες», όπως δήλωσε στους Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Ήταν η sine qua non προκειμένου να επιτευχθεί η σημερινή απόδοση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη λατινική φράση που υποδηλώνει αναγκαία προϋπόθεση.
Ωστόσο, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι η διαχείριση της Ελλάδας από την τρόικα είχε τόσο «θετικές» όσο και «αρνητικές» πτυχές. «Θα πρότεινα στο μέλλον να μάθουμε τα διδάγματα από την εφαρμογή αυτή και να προσπαθήσουμε, αν κάποια χώρα χρειαστεί βοήθεια, να εφαρμόσουμε ό,τι λειτούργησε αντί για ό,τι δεν λειτούργησε», πρόσθεσε.