Η ανακοίνωση του Δήμου Σητείας για τον σεισμό των 5,7 ρίχτερ

''Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου και αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα, με γνώμονα την ασφάλεια όλων'', τονίζεται μεταξύ άλλων

Ανησυχία προκάλεσε στους Κρητικούς και κυρίως στους κατοίκους του Λασιθίου ο ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6:18 το πρωί της Παρασκευής 23 χλμ νοτιοδυτικά του Γούδουρα, στο Λασίθι, καθώς έγινε αισθητός σε όλο το νησί ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αντιληπτός μέχρι την Κάσο και την Κάρπαθο!

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, καθώς και οι σεισμολόγοι, που μίλησαν στο CRETA24.GR, 

Η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Ζερβάκη:

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Δήμου μας, και τη συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επιστήμονες οι οποίοι είναι μέχρι στιγμής καθησυχαστικοί.
Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου και αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα, με γνώμονα την ασφάλεια όλων.
Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, συνιστάται στους δημότες να παραμένουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Επιβάλλεται να:
Παραμείνετε ψύχραιμοι και αποφύγετε τον πανικό.
Ελέγξτε τον χώρο σας για τυχόν φθορές.
Αποφύγετε την παραμονή σε παλαιά ή εμφανώς επιβαρυμένα κτίρια.
Μην χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες.
Ακολουθείτε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εφόσον υπάρξουν εξελίξεις.
Ο Δήμος παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Προηγούμενο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ΜΑΤ στη Γαύδο και η σύλληψη

Επόμενο

Μεσαρά: 25χρονος συνελήφθη με «βράχο» κοκαΐνης!

Σχετικά Άρθρα