Προσχεδιασμένο έγκλημα ”βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ: Εκτέλεσε την Ελευθερία χωρίς καν να μιλήσουν!

Η νεκροτομή αλλά και η εύρεση του όπλου με το οποίο δολοφονήθηκε η 43χρονη, θα ολοκληρώσουν το «παζλ» της τραγικής υπόθεσης

Intime / Το αυτοκίνητο με την σορό της 43χρονης που εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Βαρβάρα (22/04/2026)

Από τη στιγμή που ο 40χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, όλοι είχαν υποψιαστεί τα χειρότερα για την τύχη της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την Κυριακή 19 Απριλίου. Και οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν σήμερα (22/04) στις 17:20 το απόγευμα, όταν η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, σκεπασμένη, μέσα στο αυτοκίνητό της, στο πίσω κάθισμα, με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Κάτι που μένει να επιβεβαιώσει η νεκροτομή στη σορό της 43χρονης Ελευθερίας. Επιβεβαίωση για τον δράστη της δολοφονίας της 43χρονης θα έρθει και από την εύρεση του όπλου, όμως οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως τη ζωή της 43χρονης αφαίρεσε ο 40χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης (21/04) έβαλε τέλος στη ζωή του με κοντόκανη καραμπίνα.

Τα στοιχεία που «μαρτυρούν» προσχεδιασμένο έγκλημα – Την εκτέλεσε εξ’ επαφής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, ο 40χρονος πρώην σύντροφός της ο οποίος έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, φέρεται να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Ήταν αποφασισμένος το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου να συναντήσει και να εκτελέσει την 43χρονη πρώην σύντροφό του.

Στις 11:06 το πρωί της Κυριακής, ο 40χρονος εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας λίγα μέτρα μακριά από το σημείο φέρεται να σκότωσε την Ελευθερία και δύο λεπτά μετά, 11:08, παθαίνει το ατύχημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν μαρτυρίες και οπτικό υλικό που επιβεβαιώνουν το ατύχημα, το οποίο φέρεται να υπέστη 1 χιλιόμετρο από το σημείο που την σκότωσε.

Από τα στοιχεία της αστυνομίας προκύπτει πως ο 40χρονος εκτέλεσε την 43χρονη εξ επαφής χωρίς καν να μιλήσουν!

Το τραύμα μάλιστα που φέρει η άτυχη γυναίκα, είχε πύλη εισόδου από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος της ήταν όρθιος, έξω από το αυτοκίνητο της, δίπλα από τη θέση του οδηγού.

Την σκότωσε και μετακίνησε το πτώμα και το αυτοκίνητό της – Η διαδρομή του 40χρονου μετά τη δολοφονία

Όπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, με το δεδομένο ότι το σημείο που βρέθηκε η σορός της 43χρονης είναι ιδιαίτερα δύσβατο, δίπλα σε γκρεμούς, μόνο όποιος γνωρίζει την περιοχή, μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια.

Σε χωράφι κοντά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας εντοπίστηκε νεκρή και σκεπασμένη μέσα στο όχημά της η 43χρονη Ελευθερία Γιακουμάκη, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα (22/04).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, την Κυριακή 19 Απριλίου, γύρω στις 11:00, ο δράστης (που αργότερα αυτοκτόνησε) συναντήθηκε με την Ελευθερία Γιακουμάκη κοντά στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή Σταυρακιανή Καμάρα, στις Δαφνές.

Μια ώρα μετά, γύρω στις 12:00, καταγράφηκε να πηγαίνει πεζός σε ένα κατάστημα στον δρόμο Ηρακλείου–Μοιρών. Από εκεί πήρε ταξί και πήγε στο σπίτι του στις Μαλάδες. Μετά πήρε το δικό του αυτοκίνητο και επέστρεψε στο ίδιο σημείο, στο παρεκκλήσι. Από εκεί έφυγε οδηγώντας το αυτοκίνητο της γυναίκας προς την Αγία Βαρβάρα.

Κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων, πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας, άφησε το αυτοκίνητο της γυναίκας. Στις 13:13, πήγε πεζός σε σημείο, κάλεσε ταξί και επέστρεψε στο αρχικό σημείο (Σταυρακιανή Καμάρα), όπου είχε αφήσει το δικό του αυτοκίνητο. Μπήκε ξανά στο αυτοκίνητό του και γύρω στις 14:00 έφυγε από εκεί.

«Το έγκλημα έγινε κοντά στο παρεκκλήσι», εκτιμά η αστυνομία

Τρεις ημέρες μετά από την δολοφονία της και συγκεκριμένα σήμερα στις 17:20, μετά από έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της η Ελευθερία Γιακουμάκη, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το έγκλημα έγινε κοντά στο παρεκκλήσι, την ώρα που συναντήθηκαν (περίπου 11:00 εκείνη την ημέρα). Μετά ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του μετακινώντας το αυτοκίνητο, πηγαινοερχόμενος με ταξί και το δικό του όχημα.

«Φεύγω για λίγο και επιστρέφω» αλλά… δεν επέστρεψε ποτέ

Η 43χρονη, μητέρα τριών παιδιών, έφυγε την Κυριακή από το σπίτι της αφήνοντας ένα σημείωμα όπου έγραφε «φεύγω για λίγο και επιστρέφω», κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Η Ελευθερία Γιακουμάκη

Για ώρες δεν απαντούσε στις κλήσεις των παιδιών της. «Δεν έχουμε ξανακαλέσει για μην κρατάμε απασχολημένο το τηλέφωνο και να μην έχει μπαταρία. Σταματήσαμε από χθες να καλούμε. Δεν έχουμε ξαναασχοληθεί. Ό,τι κάνει η αστυνομία», λέει ο γιος της. «Από ό,τι φαίνεται από τις κάμερες που έχουμε ψάξει από το χωριό, φεύγει περίπου στις 11.02 από το σπίτι με πορεία προς το Ηράκλειο. Όσες κάμερες ψάξαμε είδαμε μέχρι ένα σημείο που περνάει και πάει προς Ηράκλειο. Το υπόλοιπο το έχουν αναλάβει οι Αρχές για να δουν τα παρακάτω».

Το κινητό της γυναίκας απενεργοποιήθηκε και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο μεγαλύτερος γιος της δήλωσε την εξαφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Και συνέχισε ο γιος της 43χρονης: «Το σημείωμα. Με ενημέρωσε εμένα η αδερφή μου ότι είναι στο σπίτι, αλλά είναι πολύ σύνηθες από την μητέρα μου να την ενημερώνει για το τι θα κάνει. Είναι φυσιολογικό το σημείωμα».

Η προσαγωγή του 40χρονου και η αυτοκτονία στο ξωκλήσι 

Ο 40χρονος την Δευτέρα είχε προσαχθεί και βρισκόταν μέχρι τα ξημερώματα στην Ασφάλεια Ηρακλείου για την υπόθεση εξαφάνισης της Ελευθερίας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, πως ο άνδρας είχε αμυχές στο πρόσωπο.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι με την 43χρονη έχουν χωρίσει και ότι έχει προχωρήσει τη ζωή του. Ανέφερε μάλιστα πως τόσο η ίδια όσο και εκείνος έχουν νέους συντρόφους. Ο αυτόχειρας φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν είχε προβλήματα με τη 43χρονη, παρά τον χωρισμό τους πριν από δύο μήνες με πρωτοβουλία της ίδιαςΌταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς τι έκανε την 19η Απριλίου, ημέρα εξαφάνισης της 43χρονης, υποστήριξε πως ήταν βόλτα με τη μηχανή. 

Λίγες ώρες μετά την κατάθεσή του στην αστυνομία, ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης Ελευθερίας εντοπίστηκε νεκρός. Αυτοπυροβολήθηκε με κοντόκανη καραμπίνα στο  στο ξωκλήσι της Παναγίας Καρδιώτισσας, όπου πήγαιναν με την 43χρονη όταν ήταν ζευγάρι.

Η σορός της 43χρονης βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την διενέργεια νεκροτομής, που θα ρίξει «φως» στις συνθήκες θανάτου της.

Προηγούμενο

Τιμωρήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή ο Παναθηναϊκός – Πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ Γυναικών ο Αθηναϊκός

Επόμενο

Συντάξεις Μαΐου: «Κλείδωσαν» οι πληρωμές

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε φορείς του τουρισμού και του επισιτισμού για τα έκτακτα συμβάντα με έμφαση στην ιογενή γαστρεντερίτιδα

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων και εργαζομένων στους τομείς της εστίασης, του επισιτισμού, των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των κοινωνικών…