Ηράκλειο: “Ξεκολλάει” ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών

Στη δημοτική επιτροπή για τις απαραίτητες διορθώσεις επανέρχεται ο ΟΕΥ του Δήμου Ηρακλείου που θα ανοίξει το δρόμο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου επανέρχεται ο πολυσυζητημένος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο νέος ΟΕΥ ψηφίστηκε από το δ.σ. τον Ιούνιο του 2025, ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2025 η Αποκεντρωμένη τον έστειλε πίσω στην Λότζια με κρίσιμες παρατηρήσεις που αφορούν σε δομικά ζητήματα.

Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση σχετικά, για σχεδόν τέσσερις μήνες. Τελικά το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη της δημοτικής επιτροπής ώστε στη συνέχεια να έρθει εκ νέου και στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να πάει και στο υπηρεσιακό συμβούλιο, προτού επιστρέψει στην Αποκεντρωμένη.
Τόσο στην δημοτική επιτροπή, όσο κυρίως στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς τα προβλήματα που είχε ο αρχικός ΟΕΥ και οδήγησαν στο άκυρο της Αποκεντρωμένης και βέβαια στους λόγους που καθυστέρησε τόσο πολύ να διορθωθεί.

Άλλωστε πρόκειται για θέμα που ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είχε θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και δικαίως αφού ο ΟΕΥ καθορίζει πλήρως την δομή και την λειτουργία του Δήμου καθώς και τις οργανικές θέσεις εργαζομένων. Αυτό δίνει την δυνατότητα στην εκάστοτε δημοτική αρχή να αιτηθεί μόνιμες προσλήψεις.
Εν προκειμένω, στον ισχύοντα Οργανισμό του 2011 (δεν άλλαξε κατά το προηγούμενο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της άρνησης της τότε αντιπολίτευσης να τον ψηφίσει) προβλέπονται 1.101 μόνιμοι εργαζόμενοι ενώ στον νέο Οργανισμό προβλέπονται 1.670.

Προηγούμενο

IEΛΚΑ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Επόμενο

Τι είναι το ασυμβίβαστο υπουργού - βουλευτή που εισηγείται ο Κ. Μητσοτάκης - Τί ισχύει σε άλλες χώρες

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Μ. Χνάρης: «Αναγκαία η προστασία των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών από την αύξηση του αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιόλαδου στον ευρωπαϊκό χώρο»

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση του αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιόλαδου, ανέδειξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ…