Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Μεγάλη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Ενδιαφέρον βεβαίως, ίσως και περισσότερο, τα εκτός ημερησίας θέματα. Μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα των δημοτικών παρατάξεων “Ηράκλειο η πόλη μας” και “Ηράκλειο για σένα” καθώς και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Αντιγόνης Ανδρεάκη και Γιώργου Βλαχάκη με θέμα «Αποτύπωση εξόδων και εσόδων της ΔΕΠΑΝΑΛ και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Π.Σ.Κ.Η. για εισαγωγή σε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ.».
Το αίτημα είχε μπει και στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση αλλά δεν είχε συζητηθεί λόγω χρόνου, ωστόσο πλέον έχει αποκτήσει ακόμα πιο επίκαιρο χαρακτήρα, μετά την πρόσφατη αναβολή της παράστασης “Μαντάμ Μπάτερφλαϊ” και των ερωτημάτων που προκάλεσε.
Κατά σύμπτωση, στην συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και η έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Αυτής της πολυσυζητημένης συνεργασίας δηλαδή που για διάφορους λόγους είχε συνδεθεί με τις σχέσεις του Δημάρχου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΠΣΚΗ.