Μία πολύ σημαντική «ανάσα» για τους ταμιευτήρες του νησιού, για τους φορείς διαχείρισης υδάτων, τους παραγωγούς και τους πολίτες ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων πέντε ημερών στην Κρήτη.
Τα στοιχεία από το Φράγμα Αποσελέμη, φαίνεται ότι θα είναι – όπως λένε οι πληροφορίες – κάτι παραπάνω από αισιόδοξα ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου ενώ φωτογραφίες και βίντεο από μεγαλύτερα ή μικρότερα φράγματα και λιμνοδεξαμενές από όλη την Κρήτη επαναφέρουν χαμόγελα.
Και μπορεί ο καιρός από σήμερα να φτιάχνει με ηλιοφάνεια, ήπιους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας ωστόσο το νερό που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες ήταν τόσο πολύ που ακόμα τα ποτάμια, ρέματα και ρυάκια «τρέχουν» με ένταση ενώ ενισχύεται και ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη.
Οι φωτογραφίες με τα πλημμυρικά νερά στο Οροπέδιο Λασιθίου και οι χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη – αν και η χιονοκάλυψη δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε στην Κρήτη – ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας ότι στο τέλος της ανοιξιάτικης περιόδου τα πράγματα για την υδροδότηση του νησιού και την άρδευση των καλλιεργειών δεν θα είναι τόσο δύσκολα όσο περιμέναμε.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχαστούν και να εκλείψουν από την δημόσια συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού ή τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις που απαιτούνται.
Δείτε φωτογραφίες από τα πλημμυρικά νερά στο Οροπέδιο Λασιθίου:


Σημερινή (26/3) φωτογραφία του Ψηλορείτη από το Ηράκλειο:
