Ηράκλειο: Μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Το συνέδριο ανέδειξε τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες των εργαζομένων, καθώς οι σύνεδροι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην εργασία και στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Με μεγάλη συμμετοχή και σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης περιόδου.

Το συνέδριο ανέδειξε τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες των εργαζομένων, καθώς οι σύνεδροι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην εργασία και στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα όπως οι συνθήκες εργασίας, τα εργατικά δυστυχήματα, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η ανεργία, καθώς και η παιδική εργασία, αλλα και η αρνηση του Υπουργείου Εργασίας να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των ανηλίκων που έχουν μπει στον χώρο εργασίας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Στέλιος Βοργιάς αναφέρθηκε στην άρνηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία από το ΕΚΗ, που είχε μεταβεί στην Αθήνα. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αδιαφορία της διοίκησης της ΔΥΠΑ για το σοβαρό κτηριακό ζήτημα του ΕΚΗ

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, τονίστηκε η ανάγκη της βελτίωσης των όρων εργασίας και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του ΕΚΗ, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός, ο οποίος αποτυπώνει τη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση των πόρων και που υπερψηφίστηκε από τους συνέδρους.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα, με κοινό παρονομαστή τη συνέχιση των αγώνων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, κοινωνική δικαιοσύνη και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων.

Το ΕΚΗ δεσμεύεται να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, δίνοντας φωνή στα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

Προηγούμενο

Απολογισμό του 2025 έκανε ο Αρναουτάκης - Τα έργα που «έτρεξε» η Περιφέρεια Κρήτης

Επόμενο

Σημαντική δωρεά εξοπλισμού στο Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο Χώρας Σφακίων

Σχετικά Άρθρα