Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Έρχονται ισχυροί άνεμοι

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για ισχυρούς ανέμους το Σάββατο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ για αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 18 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Προηγούμενο

Νίκος Τσαμπουράκης: Στόχος τα παιδιά των ακαδημιών να φορέσουν την φανέλα του ΟΦΗ

Επόμενο

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συναντήθηκε το ΔΣ του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου…