Γ.Μανιάτης για συμφωνίες υδρογονανθράκων: Σημαντική στιγμή αλλά χάσαμε 12 χρόνια

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Με μία ανάρτησή του στα social media ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης – ο οποίος είχε υπογράψει και το νόμο του 2011 – σχολιάζει την υπογραφή των συμφωνιών μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινοπραξίας Chevron και HELLENIQ ENERGY για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο, τονίζοντας καταρχάς πως πρόκειται για μία «σημαντική ασφαλώς στιγμή η σημερινή υπογραφή των συμβάσεων ερευνών με τη CHEVRON, νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου».

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Μανιάτη:

«Σημαντική ασφαλώς στιγμή η σημερινή υπογραφή των συμβάσεων ερευνών με τη CHEVRON, νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου.
Όμως, για να μην ξεχνάμε: ελπίζω να μην επαναλάβει ο πρωθυπουργός δηλώσεις όπως αυτή στον ΟΗΕ «το αέριο είναι αγαθό του περασμένου αιώνα, που χάνει την αξία του», ούτε να διώξουν από τη χώρα εγκατεστημένους ενεργειακούς κολοσσούς, όπως έγινε το 2021-2022, με τη γαλλική TOTAL και την ισπανική REPSOL.
Χάσαμε ήδη 12 πολύτιμα χρόνια από τον μεγάλο διαγωνισμό του 2014, πάνω στον οποίο βασίζεται και η σημερινή σύμβαση, όπως φαίνεται και από το χάρτη που δημοσιεύει η ίδια η κυβέρνηση.
Η χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ανατολικής Μεσογείου».

Προηγούμενο

«Η μάσκα στην Κρητική λαϊκή παράδοση και το Κρητικό Πανόραμα»

Επόμενο

Ρομποτικοί σκύλοι θα περιπολούν στα γήπεδα του Μεξικού για το Μουντιάλ 2026

Σχετικά Άρθρα