Η Μάρθα του Δήμου Βιάννου έχει «βυθιστεί» στη σιωπή και στο πένθος. Οι κάτοικοι του χωριού, παραμένουν ακόμη σε σοκ, σε μια περιοχή που δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Μια οικογενειακή τραγωδία, μια αδελφοκτονία, οι λεπτομέρειες της οποίας προκαλούν ανατριχίλα για την κυνική στάση του φερόμενου ως δράστη. Του 64χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον 67χρονο αδερφό του και πριν το κάνει, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία.
Οι κάτοικοι της Μάρθας, θα πουν σήμερα το απόγευμα (16/02) το τελευταίο αντίο στον 67χρονο, στις 16:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Τα έξοδα της κηδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του CRETA24 τα έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάρθας. Αύριο Τρίτη, ο 64χρονος αδερφός του θα βρεθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για το στυγερό έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.

Το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η ωμή στάση του 64χρονου
Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αδέρφια καυγάδιζαν. Όπως έχει γράψει το CRETA24, οι εντάσεις ανάμεσά τους ήταν συχνές. Ο 64χρονος προκαλούσε προβλήματα με την συμπεριφορά του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κατανάλωνε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Το βράδυ του Σαββάτου, η κατάσταση ξέφυγε.
Αυτή τη φορά, ο καυγάς φαίνεται να ξεκίνησε επειδή ο 64χρονος πίστευε πως ο αδελφός του, του είχε πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου (4×4). Μάλιστα ο κατηγορούμενος αδελφοκτόνος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία αναφέροντας τους ισχυρισμούς του και ήταν τότε που οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το κλίμα έντασης που επικρατούσε στο σπίτι των δύο ανδρών.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο μοιραίο σπίτι, όμως ήταν ήδη αργά. Ο 64χρονος, με τα ίδια του τα χέρια, είχε ήδη αφαιρέσει τη ζωή του αδελφού του με μαχαίρι. Μόλις είδε τους αστυνομικούς, από την πρώτη στιγμή ομολόγησε την πράξη του, με τρόπο ωμό και κυνικό.
Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, όμως μάταια. Ο 67χρονος είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή.
Ο 64χρονος συνελήφθη και χθες Κυριακή (15/02), οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέα. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο Τρίτη 17/02.
Άνθρωποι απομονωμένοι στη σιωπή και στους καυγάδες τους
Πληροφορίες του CRETA24 αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια ήταν απομονωμένα στη Μάρθα Βιάννου. Και οι δύο μοναχικοί άνθρωποι, κλεισμένοι στον εαυτό τους, με τον 64χρονο όμως να είναι γνωστός για την προβληματική του συμπεριφορά και τον 67χρονο, σύμφωνα με μαρτυρία ξαδέλφης εξ αγχιστείας, να μην έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα.
Τα δύο αδέλφια είχαν και στο παρελθόν έντονες διαφωνίες. Αν και είχαν έρθει ξανά σε επαφή και φαινομενικά είχαν συμφιλιωθεί, φαίνεται πως οι μεταξύ τους εντάσεις δεν είχαν εκλείψει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για περιστατικά βίας, στα οποία είχε κάνει χρήση κυνηγετικού όπλου.