«Μαζί θα περπατήσουμε στα μονοπάτια της πίστης» – Το συγκινητικό μήνυμα του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων

Μήνυμα ενότητας από τον νέο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Μέσα σε κλίμα που δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  Ιωακείμ Καρανδινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, νωρίτερα σήμερα το πρωί (15/02).

«Απλώνω το χέρι με αδελφική αγάπη. Μαζί θα περπατήσουμε στα μονοπάτια της πίστης, διασφαλίζοντας ότι η Εκκλησία θα παραμείνει το ζωντανό καταφύγιο κάθε αδικημένης και κουρασμένης ψυχής», ανέφερε στο μήνυμά του ο νέος Μητροπολίτης, προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Στρέφω όλο μου το είναι προς την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων. Πηγαίνω σε έναν τόπο ευλογημένο, να συναντήσω τους αγωνιστές της ζωής, τους ήρωες της καθημερινότητας, ανθρώπους ευθείς, περήφανους και βαθιά πιστούς».

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τελέστηκε σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, παρουσία της οικογένειάς του, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου, των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησία της Κρήτης, πλήθους πιστών, εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Συγκινημένος ο γέροντας Ειρηναίος, Μητροπολίτης πρώην Λάμπης, Συμβρίτου και Σφακίων, παρακολούθησε την χειροτονία του διαδόχου του. Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην Λάμπης παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να τον μεταθέσει στην Μητρόπολη Μοσχονησίων.

Ποιος είναι ο Ιωακείμ Καρανδινός

Ο 50χρονος Ιωακείμ Καρανδινός, που εξελέγη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησία της Κρήτης στη θέση του Μητροπολίτη Λάμπης με έδρα το Σπήλι, θεωρείται καταρτισμένος και δραστήριος κληρικός. Μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Είναι γνωστός για το πλούσιο κοινωνικό του έργο και για τη στενή συνεργασία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο.

Σε προσωπικό επίπεδο διακρίνεται για τις αρχές, τη γενναιοδωρία και την ευγένειά του, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό στους πιστούς.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, που αποτέλεσαν βασικό άξονα της ποιμαντικής παρουσίας του. Η προσήλωσή του στην κοινωνική διάσταση του εκκλησιαστικού έργου τον έχει καταστήσει αναγνωρίσιμο και ευρέως αποδεκτό στην τοπική κοινωνία.

Η δράση του έχει σχολιαστεί θετικά στον τοπικό δημόσιο λόγο, με πολλούς να τον αναγνωρίζουν ως ιερωμένο ικανό για περαιτέρω προσφορά και ανάληψη ευθυνών στην Εκκλησία της Κρήτης.

 

Φωτογραφίες: CRETA24*

Προηγούμενο

Όταν οι δικηγόροι πιάνουν το μαντολίνο

Επόμενο

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε Πρέβεζα, Μεσσηνία και Ηλεία

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Φρ. Παρασύρης: «Ο χρόνος για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι ούτε αντικείμενο της συγκυρίας, ούτε υποκείμενο απερίσκεπτων επιλογών»

Δήλωση του βουλευτ’η Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη, σχετικά με τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα: «H στρατιωτική επιχείρηση των…