«Άνοιξε» το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από τον διάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» οι αγροτοκτηνοτρόφοι, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν στη συνέλευση του συντονιστικού των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα πληροφορίες, η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο θα συνεχιστεί, με τους Κρητικούς παραγωγούς να τονίζουν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους, ωστόσο λίγη ώρα μετά την αποχώρησή τους από την πίστα του αεροδρομίου, οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι.

Υπενθυμίζεται πως οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μετά τα επεισόδια, εισέβαλαν το μεσημέρι στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις.

Παραμένει το «μπλόκο» στο αεροδρόμιο Χανίων

Την ίδια ώρα αποκλεισμένο παραμένει και το αεροδρόμιο Χανίων από αγροτοκτηνοτρόφους.

Πολλοί είναι οι επιβάτες που έχουν χάσει τις πτήσεις τους, αφού οι παραγωγοί δεν επιτρέπουν την είσοδο πολιτών στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αγροτοκτηνοτρόφων και αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά, στην  Ε.Ο. Αεροδρομίου Σούδας, όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τον δρόμο.

Μετά από πετροπόλεμο και ρίψη χημικών, με απολογισμό δύο τραυματίες, οι κτηνοτρόφοι έφτασαν πεζοί στο αεροδρόμιο όπου παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα.

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη - SOS από το λιμεναρχείο

Επόμενο

Κρήτη: Αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση»

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

M. Kεφαλογιάννης: «Η Λιβύη παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι της Ελλάδας αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο…